Facebook som online markedsplads

Køb og sælg-grupper på Facebook vinder frem. Flere grupper har tilsammen over 100.000 medlemmer.

Enhver by med respekt for sig selv har sin egen køb og sælg-gruppe på Facebook. Flere midt - og vestjyske grupper huser tilsammen over 100.000 medlemmer, og her sælges alt fra aflagt tøj og brugte cykler til smartphones og campingvogne.

De sociale medier er nemlig blevet vores tids lokale markedsplads.

En af dem, der er medlem af gruppen "Ting til salg i Holstebro", er Louise Marie Larsen.

Jeg er inde og kigge hvert fald én gang om dagen, for at se, om der er noget spændende, men jeg tror jeg sælger mere end jeg køber derinde, siger Louise Marie Larsen.

Hun sælger både ud af sine egne og sin 3 1/2-årige søns aflagte ting og sager. Og med 22.000 medlemmer i gruppen er der godt gang i salget.

- Det betyder, at vi har haft råd til at tage på sommerferie. Men har jo ikke så mange penge, når man er studerende. Så jeg har fået solgt rigtig mange af hans ting, som han ikke brugte, og så fik vi sparet lidt sammen til at kunne komme afsted på noget ferie, fortæller den 24-årige studerende.

I følge Forbrugerrådet Tænk, så skal man som både sælger og køber være opmærksom på, at man ved køb mellem to private parter ikke af beskyttet af forbrugerregler i købeloven.

Se mere om facebook som markedsplads her

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.