EU: Sådan gik det Midt- og Vestjylland

Jens Rohde får som den eneste politiker her fra landsdelen en plads i Europaparlamentet. Resten af landsdelens kandidater er ude af kampen om de 13 pladser i Europaparlamentet.

Socialdemokraterne (A):

Partiet har ikke nogen kandidater med bopæl i Midt- og Vestjylland. Men lige uden for området er socialdemokraten Ole Christensen fra Brovst blevet valgt.

De Radikale (B):

Johannes Lebech:

De Radikale mister deres ene plads i Europarlamentet. Dermed er der ikke plads til den tidligere kirkeminister fra Holstebro, som sidder på partiets plads i parlamentet i dag.

Christian Kjølhede:

Den unge kandidat fra Skive blev heller ikke valgt, da De Radikale mistede deres eneste mandat.

Konservative (C):

Tove Videbæk:

Den tidligere kristendomokrat fra Brande blev en stemmesluger her i landsdelen, men langt fra nok på landsplan til at få det ene koncervative mandat, som går til spidskandidaten Bendt Bendtsen.

Dansk Folkeparti:

Dennis Flydtkjær:

Byrådsmedlemmet fra Herning kaldte tidligt mandag sig selv for "outsider" til at tage Dansk Folkepartis anden plads i Europaparlamentet ved siden af spidskandidaten Morten Messerschmidt. Men pladsen går til Anna Rosbach.

Bente Kronborg Holst Flensted:

Den 27-årige studerende fra Videbæk var også i opstillet. Men pladsen går altså til Anna Rosbach.

Folkebevægelsen mod EU (N):Ditte Staun:Den 27-årige cand. scient. pol. fra Skive kommer ikke i Europaparlamentet. Det ene mandat, som Folkebevægelsen mod EU fik, besættes af Søren Søndergaard.

Thorkil Sohn

Ulfborgs bud på en EU-modstander får heller ingen plads i parlamentet, da Søren Søndergaard tager bevægelsens ene mandat.

Venstre (V):

Jens Rohde:

Venstres Spidskandidat fra Viborg får med sikkerhed en af Venstres tre pladser i Europaparlamentet.

Ole B. Sørensen:

Kommunal- og regionspolitikeren fra Gedsted får ingen plads efter EU-valget efter et personligt stemmetal på omkring 7000, hvilket kun er en godt en fjerdedel af hans stemmer ved sidste EP-valg.

Poul Dahl:

Den tidligere chef for Jægerkorpset og medlem af regionsrådet i Region Midtjylland får heller ingen plads i parlamentet, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse for ham selv.

Hanne Severinsen:

Det tidligere folketingsmedlem og næstformand for Venstre fra Skjern er også uden for kampen om de tre Venstre-taburetter i Europaparlamentet.

Følg selv med i optællingen af de personlige stemmer her:http://www.kmdvalg.dk/ev/dk.htm


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.