Energiselskaber stævner staten

Fire vestjyske energiselskaber har lagt sag an mod Energistyrelsen. De vil have styrelsen til at anerkende, at det er dyrere at være elselskab i Vestjylland, og dermed give dem mulighed for at sætte elpriserne op.

Det er svært at være energiselskab, når man har Vesterhavet som nabo. Det mener de fire elselskaber Thy-Mors Energi, Vestjyske Net, NOE Net og RAH Net i hvert fald.

Da der er meget salt i vinden fra Vesterhavet, ruster elinstallationerne hurtigere end i resten af Danmark. Mens elinstallationerne normalt holder omkring 70 år, så holder de kun 16 år i Vestjylland.

Vil hæve priserne

De fire elselskaber har lagt sag an mod Energistyrelsen, fordi styrelsen ikke vil give dem lov til at sætte prisen på el op. Prisen på el er nemlig statsreguleret.

De fire elselskaber mener, at de er nødt til at hæve priserne, for at have råd til at vedligeholde elinstallationerne.

- Vi har forsøgt igennem nogle år efterhånden, at overbevise dem om at deres beregningsmodel er forkert. Derfor lægger vi nu sag an for at dokumentere, at der er nogle dyrere vilkår for selskaberne i vest- og nordjylland for at drive net, fortæller Peter Meldgaard, teknisk chef ved Thy-Mors Energi.

Der forventes først at falde dom i sagen engang til efteråret.

150212El.jpg

Peter Meldgaard viser, hvor hårdt medtaget energiselskabets udstyr er af rust, når det står tæt på Vesterhavet

Fire vestjyske energiselskaber lægger sag an mod Energistyrelsen. De vil have dem til at anerkende, at det er dyrere at være elselskab i Vestjylland. Dermed kan de sætte elpriserne op.

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Miljø.