Efter direktørfyringer: DF føler sig sat ud af spillet

Efter fyringen af hospitalsledelsen i Viborg har direktionen redegjort for forløbet. Men ikke godt nok, mener Dansk Folkeparti.

Hos Dansk Folkeparti er der utilfredshed med forløbet omkring ugens fyringer.

Mandag valgte direktionen i Region Midtjylland at fyre hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen. Her i weekenden har regionsrådspolitikerne så modtaget en redegørelse for fyringerne, men den er langt fra god nok, mener regionsrådsmedlem Lone Langballe (DF). 

- Vores orientering er simpelthen for dårlig, og desværre for dem, har den ikke gjort os klogere, siger hun.

quoteJeg mener, at vi både som regionsråd og medarbejdere er blevet sat ud af spillet i forhold til, hvordan tingene foregår.

Lone Langballe, regionsrådsmedlem, DF

Med "dem" henviser hun til regionsdirektør Jacob Steengaard Madsen og koncerndirektør Ole Thomsen. I morgen skal regionsrådet orienteres nærmere, og hvis ikke der kommer mere substans frem, mener Dansk Folkeparti, at de to direktørers fremtid i regionen bør drøftes.

- Jeg mener, at vi både som regionsråd og medarbejdere er blevet sat ud af spillet i forhold til, hvordan tingene foregår, siger Lone Langballe.

Forundring førte til krisemøde

Konflikten blussede op, da de to direktører mandag annoncerede, at hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen og sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen var fratrådt med øjeblikkelig virkning.

- Når man som ledelse i længere tid ikke er enige om noget, så bliver man nødt til at finde ud af det. Og kan man ikke finde ud af det, så bliver vi som ansvarlig direktion også nødt til at gøre noget, og det er så det, vi har gjort her, sagde regionsdirektør Jacob Steengaard Madsen i mandags.

Dagen efter var medarbejderne på Regionshospitalet i Viborg forundrede over forløbet, og torsdag udvandrede medarbejdernes repræsentanter fra et møde i det centrale samarbejdsudvalg. Det fik regionsrådsformand Anders Kühnau (Soc.dem.) til at indkalde til krisemøde fredag, hvor både tillidsfolk, Jacob Steengaard Madsen og Ole Thomsen var til stede.

- Det her møde løser ikke alting, men jeg håber på, det bliver starten på en proces, hvor vi får det gode samarbejde mellem medarbejdere og ledelse i Region Midtjylland tilbage på sporet igen, sagde Anders Kühnau i fredags.

Kræver bedre orientering

TV MIDTVEST er kommet i besiddelse af en mail sendt til regionsrådsformanden, hvor en samlet ledelse bakker op om fyringerne. "Vi er på det personlige plan kede af at miste to kolleger i koncernledelsen, men vi vil gerne understrege vores fulde opbakning og tilid til direktionen," står der blandt andet i mailen.

quoteDe har virkelig et forklaringsproblem i morgen, hvor jeg bestemt forventer, at vi bliver bedre orienteret end det, der ligger i redegørelsen.

Lone Langballe, regionsrådsmedlem, DF

- Det ændrer ingenting i forhold til min og Dansk Folkepartis indstilling til det, der er foregået, fordi vi stadig mener, det er hele orienteringsdelen, der er problemet, er Lone Langballes kommentar.

- De har virkelig et forklaringsproblem i morgen, hvor jeg bestemt forventer, at vi bliver bedre orienteret end det, der ligger i redegørelsen. Hvis ikke, så må vi jo tage stilling til tingene derefter - om regionsrådet kan have tillid til direktionen fremover. Ellers så må det jo være deres stillinger, vi tager stilling til.

Politikernes møde i morgen finder sted i forbindelse med et sygehusbesøg i Horsens.


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.