Corona tvinger Midttrafik til nye forholdsregler: Nu må du ikke længere stå i bussen

Fra i morgen tidlig, så vil busserne kun medtage det antal passagerer, der er siddepladser til. Det er en af forholdsreglerne for at begrænse spredningen af Coronavirus.

Det gælder om at komme med på et af de tidlige stop. Hvis der ikke er flere siddepladser, så må busserne ikke medtage flere passagerer Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Når Midttrafiks busser i morgen starter på deres ruter, så bliver det med begrænset plads til passagerer. De vil forsøge at begrænse risikoen for at blive smittet med Corona.

Læs også Kommune får busser til at tanke biodiesel: - Det er helt rent og lugter ikke

- Det er jo en nødsituation vi står i, og det er jo myndighedens udmelding, som vi følger, siger Britta Charmig fra Midttrafiks pressetjeneste.

På baggrund af regeringens udmelding tidligere i dag, så har Midttrafik valgt, at alle dem der stiger ombord på bussen, skal kunne finde en siddeplads.

De nye forholdregler fra Midttrafik

  • Trængslen skal mindskes i alle busser. Chaufføren må derfor kun medtage det antal passager som der er siddepladser til i bussen. Når bussen er fyldt, bliver dørene lukket og bussen kører forbi de efterfølgende stoppesteder, ind til der er frie siddepladser igen. Det er ikke muligt at indsætte ekstra busser, da alt mandskab og material allerede er i brug i myldretiden.
  • Kunder der skal med Letbanen opfordres på det kraftigste til at vente på et tog med ledige siddepladser, hvis alle sæderne i letbanetoget allerede er fyldt, når det ankommer til perronen.
  • Midttrafiks rejsegaranti er suspenderet på grund af force majeure fra midnat
  • Billetter og kort bliver ikke refunderet på grund af force majeure
  • Alle busselskaber har fået instrukser om, hvordan de bedst muligt får rengjort bussen og kontaktpunkter flere gange om dagen.
Se mere

Må ikke stoppe

Hvis der ingen ledige pladser er, så skal buschaufføren køre videre, indtil nogen står af. Derfor er de hos Midttraffik forberedt på, at nogen kan få en dårlig oplevelse.

- Vi har gjort, hvad vi kan, for at få budskabet ud, og vi håber selvfølgelig at folk kommer med bussen fortæller Britta Charmig.

Midttraffik er endnu et af de steder, hvor man som følge af Coronavirussen har valgt at tage forholdsregler.