Brystkræftsag: Kommuner vil ikke betale nye undersøgelser

Tre kommuner i landsdelen vil ikke betale to-tredjedele af de nye undersøgelser efter brystkræftskandale i Region Midtjylland.

Flere kommuner her i landsdelen har udsigt til en større ekstraregning efter brystkræftskandalen i Viborg. Efter mistanke om lægesjusk skal 3.220 kvinder genundersøges, og særligt Silkeborg, Viborg og Skive bliver ramt.

- Først og fremmest kan man sige, at det primært handler om de her kvinder og familier, der er ramt af det her - så finansiering er en biting. Når det så er sagt, betyder det selvfølgelig noget for Skive Kommune, at vi kommer til at betale for noget, vi har betalt for én gang. Og det, synes jeg, er urimeligt, fortæller Peder Christensen (A), der er formand for sundheds- og forebyggelsesudvalget i Skive Kommune.

Silkeborg har 25 procent, Viborg har 23 procent og Skive har 20 procent - de resterende 32 procent af kvinderne fordeler sig over hele landet.

- Jeg synes, der er skabt et misfoster af en teknisk-økonomisk konstruktion, når man kan lave en større fejl i regionen, som kan komme til at koste penge i kommunen, siger Mette Nielsen (A), som er formand for ældre- og sundhedsudvalget i Viborg Kommune.

Regningen for de oprindelige undersøgelser har kommunerne og regionen delt imellem sig helt efter reglerne. En tredjedel til regionen og resten til kommunerne.