Brystkræftsag: 1696 har bedt om ny undersøgelse

Halvdelen af de kvinder, der er blevet undersøgt af den sjuskmistænkte overlæge på Regionshospitalet Viborg, har bestilt en ny tid.

Karina Rask har været til ny undersøgelse for brystkræft.
Karina Rask har været til ny undersøgelse for brystkræft.
Foto: Knud Lind, TV MIDTVEST

Godt halvdelen af de kvinder, der er blevet undersøgt for brystkræft af en overlæge, der nu er fritstillet fra Regionshospitalet Viborg på grund af mistanker om sjusk, har bedt om at blive undersøgt igen. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

I alt er 3.220 kvinder i løbet af de seneste to år blevet undersøgt af overlægen, og mange af de kvinder, der indtil nu har henvendt sig for at få en ny undersøgelse, har ønsket at få en tid allerede i juli.

Blandet oplevelse

Én af dem, der allerede har fået foretaget en ny undersøgelse, er Karina Rask fra Ørnhøj. Mandag fik hun foretaget en ny indledende mammografi. Inden for 14 dage får hun svar om, hvorvidt der er noget suspekt, som skal undersøges nærmere.

- Det er helt umenneskeligt at vente så længe, siger hun til TV MIDTVEST.

I brevet fra sygehuset står det, at man straks efter en ny undersøgelse vil få svar. Da Karina Rask tidligere har fået svar samme dag, som hun er blevet undersøgt, havde hun også forventet det her, men nu skal hun altså vente et par uger.

- Det er ikke en okay måde at behandle os på, fortæller Karina Rask.

Billederne skal granskes

Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen forstår godt Karina Rasks frustration, men understreger også, at der er en mening med, at man ikke får svar samme dag.

- Det er en screeningsundersøgelse. Vi sammenligner også med de billeder, der er taget tidligere. Så der er nogle arbejdsgange. Billederne bliver gransket, og der er ganske mange undersøgelser. Vi gør alt, hvad vi kan for at få lægerne til at kigge på det hurtigst muligt, forklarer han til TV MIDTVEST.

Mens nogle har bedt om at bliver undersøgt igen i juli, har andre ønsket at vente til august, når sommerferien er slut.

0:39
Indtil nu vil 1700 undersøges for brystkræft efter formodet lægefejl.