Brintbiler fra 2014

Asiatiske bilgiganter i tæt samarbejde med Herning-firma om at realisere brintbiler.

Det er store navne som Toyota, Nissan, Honda og Hyundai, der i dag mødtes med Herning-firmaet H2Logic for at underskrive en vigtig aftale, der skal fremskynde brint-teknologien i almindelige personbiler.

De store bilproducenter har investeret mange penge i udviklingen af brintbiler de seneste år, og aftalen i dag skal accellerere markedsintroduktionen af brintbiler.

H2Logic med i front

Danmark er interessant, fordi der allerede er flere tankstationer i drift, som gør det muligt at køre på tværs af landet på brint. Her er H2Logic med sine tankstations-løsninger med helt i front.

 - Det her er et markedsmæssigt gennembrud for os. Det er stort. Vi har en tankstationsteknologi, der er blandt verdens bedste, og det bekræfter bilproducenterne os nu i. Og økonomisk giver det forhåbentligt anledning til at finde de sidste penge til at bygge de sidste brintstationer med, siger direktør for H2Logic, Jacob Krogsgaard.

Startskud i 2014

Aftalen blev underskrevet ved 3GF konferencen i København og samler internationale aktører indenfor udviklingen af grønne energiløsninger.Særligt Danmark, Norge, Island og Sverige er med helt i front.Går det som ønsket, vil der ske en introduktion af brintbiler og etablering af tankstationer i de nordiskelande begyndende omkring 2014 til 2017.

 

 

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Miljø.