Blomsterbergs tips skal hjælpe patienter: - Hvis de spiser mere, kommer de hurtigere hjem

Mette Blomsterberg gav lørdag ernæringsassistenter fra Region Midtjyllands hospitaler et kursus i at få maden til at se mere indbydende ud.

Når man er indlagt på et af Region Midtjyllands hospitaler, så skal kosten gerne være sund og velsmagende.

Men den må også meget gerne se lidt appetitlig ud, så de indlagte får noget ned.

Derfor fik dem, der hver dag tryller i hospitalskøkkenerne et kursus i anretning af konditordronningen Mette Blomsterberg. 

-  Det er en dag, hvor vi skal arbejde med at give lidt til sanserne. For vi har med syge mennesker at gøre, så hvis man kan give dem noget lidt ekstra og give dem lyst til at spise, så er man nået langt. Ernæring er jo alfa og omega, når man er syg. 

At lave sommerfugle-pynt er en langsommelig proces.
At lave sommerfugle-pynt er en langsommelig proces.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Kurset med Mette Blomsterberg var for elever fra Region Midtjyllands hospitalskøkkener. 

En af dem er Kathrine Pedersen. 

Hun kan godt se fidusen i, at gøre maden mere attraktiv, også selvom det kræver lidt ekstra. 

- Man spiser jo også med øjnene, så derfor er det vigtigt at gøre noget ud af det. Også fordi vi har en del småt-spisende, og det giver dem lyst til at spise, når det ser lækkert ud. Mange dele af kurset kan helt sikkert bruges i hverdagen, men eksempelvis sommerfuglene er lidt mere for sjov, for det er en heldagsopgave.  

Mere mad, mindre hospitalstid

Det er ikke kun for syns og oplevelsens skyld, at man gøre lidt ekstra ud af serveringerne. 

For når der er en ernæringsassistent tilknyttet, så er det er fordi at en god kost, er en del af vejen mod at blive rask. 

Så jo mere patienterne spiser, jo før kan de blive raske, det forklarer Christian Cook Jensen, der er afdelingschef for køkkenet i Hospitalsenhed Midt. 

- Vores formål, det er jo at give ernæringsrigtig mad. Så hvis vi igennem en visuel opgradering, kan få dem til at spise en lille smule mere, så kan patienterne bliver udskrevet noget hurtigere. 

For Mette Blomsterberg er der også mere i det end et ernæringssynspunkt. 

Hun håber nemlig, at den visuelle oplevelse kan være med til at skabe lidt opmuntring i en ellers, for mange, ærgerlig situation. 

- Det er bare så vigtigt, hvis man lige kan få lidt glæde ind i en trist hverdag.