Bent Hansen får ny bestyrelsespost: - Det er sjovt at gøre en forskel

Den pensionerede regionsrådsformand er blevet valgt til Danske Havnes bestyrelse, og han har nu fem-seks bestyrelsesposter.

Ved årsskiftet takkede Bent Hansen af efter 36 år som folkevalgt og 28 år som regionsrådsformand. Men den tidligere socialdemokratiske politiker ligger ikke på den lade side.

Tirsdag blev han valgt ind i Danske Havnes bestyrelse sammen med den tidligere Venstre-borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Iver Enevoldsen.

- Jeg vil gerne gøre en indsats for havne, der ligger væk fra de store motorveje, og som betyder meget for lokalsamfundene. Det her er ikke bare en af mange opgaver, men noget, der interesserer mig, siger Bent Hansen.

Bent Hansen har siddet i bestyrelsen for både Hanstholm og Thyborøn Havn, og han er formand for bestyrelsen i Grenå Havn. Bestyrelsesposten i Danske Havne er den første sådan "for alvor post".

Sjovt at gøre en forskel

Den pensionerede regionsrådsformand, der i år fylder 70, har nu fem-seks bestyrelsesposter, og han er glad for at få tid til at gå i dybden med nogle få ting.

- Det at brænde for noget holder ikke sådan lige op. Det er sjovt at være med til at gøre en forskel, siger Bent Hansen.

quoteDet at brænde for noget holder ikke sådan lige op. Det er sjovt at være med til at gøre en forskel.

Bent Hansen, pensioneret regionsrådsformand

Hans kone holder ham dog lidt i ørerne, så hele kalenderen ikke bliver fyldt med bestyrelsesmøder.

- Min kone sagde til mig: Tror du ikke, at du skulle prøve at tælle op, hvor mange arbejdsdage du nu har sagt ja til, griner Bent Hansen.

I Danske Havnes bestyrelse håber Bent Hansen, at han kan bidrage til, at også havnene på vest- og østkysten får indflydelse, når der snart skal laves en ny havnelov, så det ikke kun er store havne i Odense, København og Aalborg.

69-årige Bent Hansen har haft en usædvanlig lang politisk karriere. Nu har manden selv sat et punktum.