Autister i praktik

Nyt projekt skal hjælpe unge og voksne med autisme ud på arbejdsmarkedet.

Et nyt initiativ skal give jobgaranti til autister.

Et uddannelsestilbud, der hedder 'Klar til Start', kan nu tilbyde et individuelt tilrettelagt forløb til unge og voksne med autisme, der ønsker et lønnet job i én af Coop's butikker.

En af de Coop-butikker, der i fremtiden vil hjælpe unge og voksne med autisme i gang, er Fakta på Grøndalsvej i Herning.

- Jeg synes, at alle fortjener en chance. Alle skal have lov til at komme ud og prøve og se, om erhvervslivet er noget for dem, siger butikschef, Allan Skov.

I projektet er indbygget en jobgaranti til de voksne og unge med autisme. Når forløbet er gennemført, og man vurderes klar til at varetage et lønnet job, er man sikker på at få job i en Coop-butik.

- De skal lære alt fra at trimme en hylde, sætte varer på plads og håndtere kunder. Nogle af dem vil måske være så dygtige, at de kan komme til at sidde ved kassen, fortæller butikschefen.

Det er Autismecenter Vest og Unges Uddannelsescenter, der har indgået en aftale med Coop Danmark.

- Alt for mange unge mennesker sidder derhjemme og er på kontanthjælp, men nu kan de komme ud i job. Det er jo en ren win-win både for kommunen og for de unge, siger Søren Dalgaard, der er leder på Autismecenter Vest.

Uddannelsesforløbet vil foregå over 11 til 21 måneder.

 

 

 


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.