Ambulance-førere kører for mange timer

Ambulancefolkene hos Falck slår nu alarm. De føler sig presset til at køre - også når det ikke er lovligt.

Det sker efterhånden hver uge, at ambulanceførerne bliver tvunget til at køre mere end de 13 timer de må efter arbejdsmiljøloven. Det fortæller falckreddernes tillidsmand, Jan Lauvring:

- Jeg har flere eksempler på kolleger fra det midt- og vestjyske, der har overskredet grænsen, siger han.

I de seneste dage har taxa-vognmænd og chauffører fortalt hvordan de bliver presset til at køre 15-16 timer i træk med siddende patienter.

Men når det gælder liggende patienter og regulære udrykninger ser det altså også ud til at chaufførerne i Region Midtjylland bliver presset ud over lovens grænser.

Regionsrådsmedlem for Socialdemokraterne, John G. Christensen oplyser, at Falck har fået besked på, at de skal overholde arbejdsmiljøreglerne. Det skete sidst, da ambulancekørslen var i udbud:

- Leverandørerne skal overholde de arbejdsmiljøregler, der er. Længere er den sådan set ikke, siger John G. Christensen.

Efter den seneste tids omtale af problemerne vil regionen nu have klart svar fra de forskellige leverandører, der har opgaven med at køre med patienter.

Ifølge Falck-redddernes tillidsmand kan ambulancechaufførerne nægte at køre i strid med arbejdsmiljøloven. Men, tilføjer han:

- Man holder jo ikke ude midt på en landevej med patienter og siger, at nu kan vi ikke køre længere.

Se indslag fra TV/MIDT-VEST herunder


Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Samfund.