17 mål skal blive til vækst og arbejdspladser

Mandag gik politikere og embedsmænd i Region Midtjylland og kommuner om bord i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling.

Region Midtjylland regner ikke med, at de kan redde hele verden, men alle kan gøre noget.

Sådan lød det fra regionsrådsformand Anders Kühnau i går aftes, da regionen og kommunekontaktrådet KKR stod bag et kickstartmøde, der skal være første byggesten til, at region og kommuner sammen skal kigge nærmere på intet mindre end FNs 17 verdensmål.

FN's 17 verdensmål sætter retning for en bæredygtig udvikling i verden både miljø- og klimamæssigt, menneskeligt og socialt. Både region og kommuner har forpligtet sig på målene sammen med regeringen og skal tænke bæredygtig udvikling løbende ind i politiske tiltag. 

Anders Kühnau mener, det er realistisk at tage de 17 verdensmål og gøre dem konkrete.

- De her 17 verdensmål kan give os en god udvikling i Region Midtjylland, som både er bæredygtig og kan give arbejdspladser, vækst og god økonomi, forklarer han.

FN’s 17 verdensmål

Kommunerne er med

I alt 16 ud af 19 kommuner i Region Midtjylland mødte i går op til mødet, der blev afholdt i Randers Regnskov.

En af deltagerne var Claus Løwe Klostergård, der er klima- og miljøudvalgsformand i Silkeborg Kommune.

- Det er vigtigt, for vi skal have implementeret FN’s 17 verdensmål. Det er nogle retningslinjer, som er gode i forhold til udvikling og bæredygtighed. Det er vigtigt, at en kommune og en region får det ind under huden som en helt naturlig ting, fortæller han.

Han ser frem til at arbejde mere med de 17 mål, som han også mener, er realistiske.

- Jeg tænker faktisk ikke, at der er så langt. Jeg tænker allerede, at vi er godt på vej. Vi skal bare italesætte det, og implementere det, så det bliver en naturlig del af vores politik og vores bæredygtighed generelt.

 

Læs flere artikler fra Region Midtjylland eller i kategorien Politik.