Søren Pape: Afskaf fotovogne

Den konservative partiformand, Søren Pape Poulsen, vil have kørt de 100 fotovogne i garagen. (Arkivfoto)

Selvom det kun er tre måneder siden, at antallet af fotovogne blev firdoblet, vil Det Konservative Folkeparti nu have fjernet fotovognene fra de danske veje.

- Vi synes de 75 betjente, der sidder i fotovognene, skal ud på gaden og skabe tryghed og sikkerhed for danskerne i stedet for at sidde og tjene penge hjem til finansministeren, siger Søren Pape Poulsen (C), der er formand for Det Konservative Folkeparti.

I Midt- og Vestjylland er der i dag 13 blitzende politibiler. Søren Pape Poulsen mener ikke, at det vil være et problem for trafiksikkerheden, at fjerne de bemandede fotovogne fra vejene.

- Fra 2001 og indtil man har købt de her ekstra fotovogne, er der sket et stort fald i antallet af dræbte og trafikuheld, så det kan ikke være det, der er argumentet. Jeg har det sådan, at der skal være stærekasser, ubemandende fotofælder på de farligste strækninger, siger den konservative formand.

- Man kan bruge nogle af fotovognene til stærekasser i stedet for at skrotte alle sammen. Men det her med, at de holder på åbne, lange strækninger på vestjyske veje for at tjene penge til staten, det synes jeg simpelthen er helt grotesk. Vi vil have politiet tilbage på gaden, fortsætter han.