Fotovognene holder mest i Holstebro

Bilisterne i Holstebro er dem, der oftest møder de nye fotovogne i Midt- og Vestjylland. Det viser en ny undersøgelse.

I hele Jylland er Holstebro det sted, hvor der er næststørst risiko for at møde en af politiets nye fotovogne. På landsplan er Holstebro kun overgået af København og Varde.

Det viser en ny undersøgelse fra Jyllands-Posten, hvor avisen sammen med fart-app'en fartkontrol.nu har lavet et overblik over mere end 35.000 registreringer i perioden 1. februar til 25. marts.

Her er fotovognene registreret 70 gange i København SV, 49 gange i Varde og 46 gange i Holstebro.

Indberetningerne tæller kun, hvis vognen er registreret mere end fem gange af app'ens over 100.000 brugere.

Hvis de ser en fotovogn på deres vej, kan de via app'en gå ind og advare medbilisterne og tilføje den nøjagtige placering på et kort, som er tilgængeligt for alle brugere.

App'en er blevet ekstremt populær, efter at politiet ved årsskiftet firedoblede antallet af fotovogne, så der nu holder 100 rundt omkring på de danske veje - 13 alene i Midt- og Vestjyllands Politikreds.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er en af grundende til den hyppige tilstedeværelse i Holstebro-området formentlig, at det er her, de lærer deres folk op i fotovognene.

Jyllands-Postens undersøgelse viser også, at onsdag morgen mellem seks og syv er det farligste tidspunkt at bevæge sig rundt på vejene, hvis man ikke vil fotograferes i høj fart. De mest sikre tidspunkter er mandag og fredag mellem klokken 21 og 22.

Ved at klikke på linket her

kan du både se, hvor fotovognene er blevet registreret i dit område og læse mere om undersøgelsen.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien 112.