Fotovogne ubrugelige på motorvejen

Fejlene fortsætter. Først var det motorcyklisterne, der gik fri. Nu viser det sig, at alle trafikanter, der ræser langt over fartgrænsen på motorvejene, ikke behøver at frygte politiets nye fotovogne.

En softwarefejl betyder, at politiet ikke kan bruge de nye fotovogne ved høje hastigheder på motorvejene. Det erkender Rigspolitiet overfor TV2 Nord.

Det er på motorvejene, at danskerne kører hurtigst. Alligevel har politiet ikke mulighed for at bruge landets 100 nye fotovogne i kampen mod for høj hastighed her. 

- Det er et softwaremæssigt problem, fortæller Arne Martinsen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter. 

Hør Arne Martinsen fra Rigspolitiets reaktion på de utilstrækkelige fotovogne:

 

 

 

 

Hvis man kører mere end 140 kilometer i timen, får man et såkaldt højhastighedstillæg oveni bøden. Men softwaren kan lave fejl i tillægget. Derfor bliver ingen af landets 100 nye fotovogne brugt til at måle høje hastigheder på motorvejene.

- Af hensyn til retssikkerheden skal vi være sikre på, at de bøder, vi stikker ud, er i overensstemmelse med det, de skal være, forklarer Arne Martinsen til TV2 Nord. 

At fotovognene ikke kan blitze motorcykler og heller ikke kan bruges på motorvejene, hvor vi kører hurtigst, forarger mange bilister.

- Vognene skulle jo gerne hjælpe til at sikre trafiksikkerheden. Hvis ikke de kan hjælpe til det, så er det da mange penge, vi har sat af til fotovogne, når de nu ikke virker, hvor de skal, siger Pia Jørgensen fra Pandrup.

Allerede for en måned siden fortalte TV2 Øst om fejlen på softwaren, og Rigspolitiet tester lige nu en opdatering. De håber, at de fra november kan begynde at udstede bøder med fotovognene på motorvejene.

Ingen løsning i sigte

Problemet med motorcyklerne er der dog ingen løsning på. Dem kan fotovognene fortsat ikke måle.

- Når man udvikler et system, så dukker der måske nogle ting op, som volder problemer. Det kan være, at vi om nogle år får et system, som rent faktisk kan måle både det ene og det andet, som du efterspørger, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Politiet kan bruge de nye fotovogne på motorvejene, når der er vejarbejde og dermed nedsat hastighed.

 

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.