Vestjyde udpeget som fanebærer til Paralympiske Lege

Lisa Gjessing, der oprindeligt er fra Skjern, skal gå i front for Danmark til åbningsceremonien ved de Paralympiske Lege.

Den 42-årige para-taekwondo-kæmper Lisa Gjessing fik i dag tildelt en ekstra opgave til årets Paralympiske Lege.

Sammen med para-atleten Daniel Wagner blev hun udpeget til at skulle bære fanen og gå i front for Danmark til åbningsceremonien til de Paralympiske Lege.

- Jeg får sommerfugle i maven, hver gang jeg tænker på det. Det er en kæmpe drøm for mig. En drøm, jeg ikke engang vidste, at jeg havde. Selve åbningsceremonien fylder faktisk også meget i den drøm, jeg har om PL. Det er en kæmpe, kæmpe ære at få lov til at repræsentere Danmark og at få lov at gå forrest ind, siger Lisa Gjessing, der oprindeligt er fra Skjern.

BLÅ BOG - Lisa Gjessing

Hende og Daniel Wagner er udpeget som fanebærer både på grund af deres flotte resultater og deres evne til at agere rollemodeller.

- Med de meget flotte sportslige resultater var Lisa et oplagt valg som fanebærer, men lige så vigtig har været Lisas menneskelige egenskaber. Lisa fremstår som en stærk rollemodel, både inden og uden for parasporten. En fanebærer, som alle kan være stolte af, siger Nicklas Bjaaland, der er chef de mission for PL-holdet.

quoteDet er det, der gør at det hele giver mening for mig. Det er på ingen måde at jagte medaljer.

Lisa Gjessing, fanebærer, Paralympiske Lege

For Lisa Gjessing betyder det netop meget at kunne være et forbillede for andre.

- Det er jo grunden til, at jeg er i det her. Det er jo for på en eller anden måde at kunne gøre en forskel. Det er jo det ekstra lag, der er ved PL. Det er det, der gør at det hele giver mening for mig. Det er på ingen måde at jagte medaljer. Det er det her med, at man kan komme ud og forhåbentlig gøre en forskel ved også at vise andre, at der er flere måder at gøre tingene på. Og at komme ud og få nogle oplevelser og komme videre med sit liv, selv om man har nogle skavanker. Det skal ikke stoppe en, siger Lisa Gjessing.

Paralympiske Lege begynder i Tokyo den 24. august.

4:28
Se her et portræt af den ukuelige vestjyde, da hun kæmpede for at kvalificere sig til para-OL.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST