Tre år efter depression er Simon OL-klar: - Jeg var rigtig langt nede

Hele sit liv har 22-årige Simon Hansen fra Bording kæmpet for at nå til tops inden for atletik, men vejen der til har været præget af både op- og nedture.

En livsdrøm gik i opfyldelse, da Simon Hansen og resten af stafetlandsholdet i sidste weekend kvalificerede sig til OL ved VM i Polen.

Noget som den 22-årige sprinter fra Bording har kæmpet for hele sit liv, men vejen dertil har ikke kun været én lige sprint.

quoteJeg ved, at det er mørkest lige før daggry, og nedturene har været en form for benzin på det kæmpe store bål, som brænder inden i mig.

Simon Hansen

I 2017 flyttede han til USA for at konkurrere med de amerikanske atleter. Det gik godt, indtil han brækkede foden. Det var blandt andet medvirkende til, at han blev ramt af en depression.

- Jeg fik en kæmpe depression og var rigtig langt nede. Det var både med medicin og indlæggelse på psykiatrisk afdeling. 2018 var virkelig op ad bakke. Men jeg kom igennem det med hjælp fra venner, familie og min danske træner. Og efter 2018 har jeg skudt op som en raket, fortæller han.

Der har været flere nedture på rejsen frem til OL-kvalifikationen, men Simon Hansen har formået at vende dem til noget positivt.

- Jeg ved, at det er mørkest lige før daggry, og nedturene har været en form for benzin på det kæmpe store bål, som brænder inden i mig. Jeg er kommet styrket ud på den anden side hver gang.

Sådan så det ud, da stafetlandsholdet ved VM i Polen fandt ud af, at de havde kvalificeret sig til OL. Video: Louise Østergård

Valgte atletik frem for fodbold

Med den professionelle fodboldspiller Ove Hansen som far lå det ellers lidt i kortene, at Simon Hansen skulle gå den vej. Men han valgte altså atletikken. Det kom lidt bag på hans far, men han accepterede beslutningen og forsøgte at gøre sønnen så hurtig som mulig på sidelinjen i begyndelsen af atletik-karrieren.

- Jeg er utrolig stolt af min knægt på alle måder, og jeg har nydt den rejse, vi har været på. Vi har været et team, indtil han flyttede til Aarhus, hvor mine evner heller ikke rakte længere, siger han.

Han er ikke i tvivl om, at sønnen kan nå endnu længere end ”bare” OL-kvalifikationen.

- Der ligger meget mere i Simon, end han er klar over. Han har været igennem hårde perioder, som har sat ham langt tilbage i forhold til mange andre - også konkurrenter fra udlandet. Nu er han på rette spor, og så ligger der meget mere i ham.

Simon sammen med sin far Ove Hansen, som blev kaldt Danmarks hurtigste fodboldspiller i 90'erne.
Simon sammen med sin far Ove Hansen, som blev kaldt Danmarks hurtigste fodboldspiller i 90'erne.
Foto: Alexandra Lund Lysgaard, TV MIDTVEST

Drømmer om OL-finale

Det er første gang siden 1924, Danmark har et mandligt stafethold med til OL i kongedisciplinen 4x100 meter-løb.

Men den 22-årige sprinter fra Bording tror, de kan nå langt.

- Det er en livsdrøm for os alle sammen, og det bliver selvfølgelig en stor oplevelse, men når man er det, så skal man konkurrere, så jeg er der for at gå i en finale. Og når man er i finale, så kan alt ske, siger Simon Hansen.

Danskerne kvalificerede sig ved VM i Polen sidste lørdag, hvor Simon Hansen var den første i startblokken. De kom over målstregen i tiden 39,06 sekund. Udover OL-kvalifikationen satte de også ny dansk rekord.

- Sprintere er kendt for at have større ego, end hvad godt er. Men vi var i stand til at sætte det til side og blive koblet sammen som hold. Vi klikkede rigtig godt, og det er det vigtigste som hold.

Stafetlandsholdet løber indledende heat i 4x100 meter i Tokyo torsdag den 5. august. Dagen efter er der finale.