Tilfreds Tetsche overvejer stop efter sjetteplads ved OL

Simone Tetsche Christensen vil prioritere studier og regner ikke med at være med ved OL i Paris i 2024.

BMX-rytteren Simone Tetsche Christensen er lykkelig for sit udbytte af OL i Tokyo, selv om det ikke lykkedes at klemme sig ind i medaljerækken i fredagens finale.

Tetsche sluttede på en sjetteplads, og det er en sejr i sig selv oven på nogle skadeplagede år, hvor det ikke er blevet til mange konkurrencer.

- Jeg er glad. Hold op, det var fedt. En OL-finale er en fed ting at skrive på sit cv. Selvfølgelig ville jeg gerne have været højere oppe, men det er bare svært at kæmpe sig frem, når det er så højt et niveau, siger hun.

Den 27-årige midtjyde havde ellers givet sig selv en medaljemulighed med gode præstationer i de tre semifinaleheat, selv om hun hver gang var langsomt ude af starthullet.

I finaleløbet startede hun en smule bedre, men til gengæld havde hendes speed på de lange fartstykker ikke den samme effekt i det skrappe selskab.

- Det er ikke taktik at være langsomt fra start. Det ligger i, at jeg ikke har kørt særlig mange løb. Jeg stolede på mig selv og min teknik, men jeg tror bare, de andre var lidt hurtigere, siger Tetsche.

Briten Bethany Shriever vandt finalen foran Colombias Mariana Pajon, mens Merel Smulders fra Holland tog bronze.

Tetsche var for langt efter de bedste, da feltet nåede opløbet, og det lykkedes hende "kun" at vinde et par placeringer på de sidste meter, så hun avancerede til sjettepladsen i det otte ryttere store felt.

- Jeg er sindssygt stolt over den måde, jeg kørte på. Det var godt nok et sygt overskud, jeg kørte med. Jeg vidste bare, jeg ville komme forbi en eller to. Det er ikke helt normalt på dette niveau at have det sådan.

- I tre år har jeg sat mit liv på pause, så det er vildt at opnå at komme i finalen, og jeg gik op på rampen med et stort, fedt smil, siger Simone Tetsche.

Hun betragter OL-finalen som et af højdepunkterne i karrieren. Og det kan være en af de sidste store oplevelser, Tetsche får som professionel BMX-rytter.

- Jeg tror, at det bliver mit sidste OL, så det var sidste chance for at komme i en finale.

- Man skal aldrig sige aldrig. Men selv om der kun er tre år til næste OL, er det tre lange år, siger Simone Tetsche.

Hun vil blandt andet køre VM i august, men derefter er planen at trappe ned og genoptage sine lægestudier, hvor hun skal starte på kandidatuddannelsen.

- Jeg ser lige, hvordan det går, når jeg starter igen på studiet. Men jeg er vant til det professionelle liv, og jeg tror ikke, det bliver let at gøre begge ting samtidig, siger Simone Tetsche.


Se Simone Tetsche Christensen forberede sig til OL i dette portræt af BMX-rytteren fra Bjerringbro.