Herning-skytte skyder forbi og misser OL-finale

Rikke Mæng Ibsen fra Herning skød sig ikke videre til OL-finalen i 10 meter riffel.

Det bliver ikke med dansk deltagelse, når de første medaljer ved OL senere natten til lørdag skal uddeles.

Skytterne Rikke Mæng Ibsen fra Herning og Anna Skade Nielsen fra Søndersø på Nordfyn er således begge færdige i 10 meter riffel efter den indledende runde af skydninger, hvor 50 skytter dystede om otte finalepladser.

Rikke Mæng Ibsen var tættest på. Undervejs var hun helt oppe på 11.-pladsen, men hun endte som nummer 22.

- Jeg har lidt en følelse af, at det er okay. Jeg er selvfølgelig skuffet over, at jeg ikke kom i finalen, men jeg har det sådan, at jeg gjorde, hvad jeg kunne. Og mere kunne jeg ikke, siger den 30-årige skytte.

quoteJeg ville gerne have haft guld eller sølv med hjem, haha.

Rikke Mæng Ibsen, skytte, Herning

Rikke Mæng Ibsen arbejder til daglig i smykkeforretningen Guld og Ure i Herning, hvor hun er specialist i guld og sølv.

Derfor ville det ikke være unaturligt for hende at stå med en medalje i enten guld eller sølv. Men sådan skulle det ikke gå.

- Jeg ville gerne have haft guld eller sølv med hjem, haha. Min chef synes faktisk også, at jeg skulle have skiftet nogle af mine halskæder ud med en medalje i stedet for, siger Rikke Mæng Ibsen.

Den syv år yngre Anna Skade Nielsen sluttede som nummer 28.

- Det var virkelig svært. Jeg var mega nervøs, fordi det er mit første OL, og der har ikke været så mange store konkurrencer i år.

- Det gik godt i prøveskydningen, og de første 20 skud var ikke gode, men heller ikke dårlige, og derefter blev det bare mega svært, siger Anna Skade Nielsen.

Udfordrende betongulv

Både Anna Skade Nielsen og Rikke Mæng Ibsen fortæller, at det var en udfordring, at de skulle konkurrere på betongulv. Ofte er der et blødere underlag, når skytterne er i konkurrence. De oplevede derfor begge, at deres fødder og ben begyndte at snurre på grund af det hårde gulv.

- Gulvet var meget hårdt, så mine fødder sov meget hurtigt. Det var lidt udfordrende.

- På mange skydebaner er der et gulvtæppe, og her er det ren cement, så det er meget hårdt at stå på, siger Anna Skade Nielsen.

- Nogle gange er det lykkes mig at gøre det godt, selv om jeg har stået på cement, men det var en af de ting, der gjorde det lidt svært, siger hun.

quoteJeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med næste konkurrence.

Rikke Mæng Ibsen, skytte, Herning

Rikke Mæng Ibsen mærkede også effekten af det hårde underlag.

- Når det samtidig er varmt, så kan benene hurtigt komme til at sove. Det er hårdt at stå direkte på et betongulv i 75 minutter i samme stilling, siger Rikke Mæng Ibsen.

- Det er ikke nyt for os at skyde på betongulv, så det skal ikke være en undskyldning for mit vedkommende.

- Jeg prøver at tage lidt flere pauser undervejs for at ryste benene og få gang i dem, når jeg skyder på betongulv, siger hun.

Begge skytter skal i aktion senere ved legene i Tokyo, og de tager erfaringerne fra lørdagens konkurrence med sig videre.

- Dermed ikke sagt, at det bliver nemt, fordi det bliver stadig svært. Jeg skal lige hjem og evaluere med træneren, og så må vi se, siger Anna Skade Nielsen, der også deltager i 10 meter riffel for mixede hold.

Rikke Mæng Ibsen skal dyste i 50 meter riffel.

- Jeg tror, at det mentale vil jeg kunne bruge meget mere i næste skydning. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med næste konkurrence, siger hun.