19-årige Karoline udtaget til OL få uger efter, hun blev student: - Jeg er jo bare lille mig fra Thisted

Det er 33 år siden, en svømmer fra Thy har været med til OL. Nu skal 19-årige Karoline Sørensen afsted.

Det er blot to uger siden, 19-årige Karoline Sørensen blev student. Og nu venter der hende en helt anderledes sommerferie, end hun først havde forestillet sig.

For i går blev hun nemlig udtaget til OL. Som den første fra Thy i 33 år.

- Du skal svømme OL for Danmark. Tillykke. What? Er det for sjov det her?

Sådan lød det, da Karoline Sørensen læste brevet med invitationen til de Olympiske Lege i Tokyo op.

- Jeg har altid tænkt, at OL er det helt store. Og jeg er jo bare lille mig fra Thisted. Så jeg tror ikke rigtigt, jeg er nået dertil i mine drømme. Selvfølgelig er alles drøm OL, siger hun med et smil, der ikke kan tørres af. 

- Altså bare for et halvt år siden havde jeg ikke turde håbe på det. 

Det lå da heller ikke kortene at Danmark skulle med. De missede lige akkurat kvalifikationen, men efter et afbud fra Finland, fik den 19-årige rygcrawl-specialist en udtagelse som en del af holdet i 4 x 100 meter medley sammen med Clara Rybak-Andersen, Emilie Beckmann og Signe Bro.

Karoline Sørensen
Foto: Privatfoto

Den 19-årige Thybo er den hurtigste kvinde i Danmark, når den står på rygcrawl, men for få år siden var det ikke til at spå om, at hun skulle nå så langt.

- Jeg startede her for halvandet år siden med en pige, som havde store drømme og en enorm arbejdsiver, men ikke så mange evner endnu. Men de er så kommet med hendes iver, og hun har virkelig udviklet sig flot her over det sidste halvandet år, siger træneren, Mads Bjørn Hansen.

Og han ved, hvad han taler om. Han har desuden både trænet svømmerstjernerne Pernille Blume, Rikke Møller Pedersen og Lotte Friis. 

- Og de er meget dygtige til at se sig selv i en kontekst og se, ud fra sig selv, hvad det er, de skal arbejde med for at blive bedre. Og det har Karoline også. Det er hun også dygtig til, siger han. 

Ved OL i 2016 vandt Danmark bronze i netop 4 x 100 meter medley med et hold bestående af Jeanette Ottesen, Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Pernille Blume.

Karoline Sørensen flyver allerede til Japan på lørdag og skal i konkurrence den 30. juli.

Karoline Sørensen

Tema

OL i Tokyo