Vestjyde skal sælge de danske småøer

Landdistrikternes formand fra Lemvig vil besøge 38 danske småøer, der netop nu er kommet i fokus i ny TV-serie.

Det såkaldte ø-pas er blevet å populært, at det netop er blevet genoptrykt for tredje gang, så der i 2018 vil være 267.000 ø-pas i omløb.
Det såkaldte ø-pas er blevet å populært, at det netop er blevet genoptrykt for tredje gang, så der i 2018 vil være 267.000 ø-pas i omløb.
Foto: Kai Hartmeyer, TV MIDTVEST

Fra 1. februar har Sammenslutningen af Danske Småøer overdraget det populære ø-pas til Landdistrikternes Fællesråd. Rådets formand, Steffen Husted Damsgaard fra Lemvig, har i den anledning besluttet, at tage på en charmeoffensiv til de i alt 38 øer, der er med i ø-passet.

- Vi sætter turbo på at brande de små øer, så der kan komme flere turister til, og i sidste ende også give nye bosættelser, siger Steffen Husted Damsgaard.

Ø passet, der er en slags kopi af et almindeligt dansk pas, blev lanceret for 2 år siden af turismeambassadør Britta Leth fra Viborg. Med det i hånden kan ø-turister få en række praktiske oplysninger og på hver ø eller færge skrabe øens silhuet ind i passet.

- Det er der virkeligt gået sport i, og efterspørgslen efter passet har været så stor, at det netop er genoptrykt for tredje gang, så der i 2018 vil være 267.000 ø-pas i omløb, fortæller Britta Leth.

En unik chance for øerne

Det stigende antal turister til de danske småøer, skal også ses i lyset af, at Folketinget vedtog det såkaldte “landevejsprincip” der i længere perioder betyder meget lave færgepriser til de mindre øer.

- Det er en unik chance for os til at sætte fokus, ikke bare på de små øer, men også på landistrikterne i det hele taget, og vi ser store udviklingsmuligheder, siger Landdistrikternes formand, Steffen Husted Damsgaard.

Han får nu, iøvrigt sammen med medlem af Folketingets Udvalg for Landdistrikter og øer, Mette Dencker, travlt med at komme rundt til de mange øer.
Steffen Husted Damsgaard er søndag aften den 4. februar kl 19:55 blandt de medvirkende i TV MIDTVEST’s optaktsprogram til stationens nye store TV rejseserie,  ø-hop, med reportager fra de mange mindre danske øer. 

-TV serien, er inspireret af Achton Friis’s rejse til de danske øer i båden “Rylen” for nu snart 100 år siden, fortæller seriens tilrettelægger, rejsejournalist Kai Hartmeyer. 

28:00
I en forjaget verden, er tid blevet en efterspurgt vare. Den får man på de små danske øer. Her kan man drømme sig tilbage, til den gang, der var tid til at nyde livet. Tag med på Ø-HOP og få pulsen ned. - Ny stor TV serie om det danske ørige.