Andelskasse krakket: 800 lokale kunder ramt

Det lokale pengeinstitut Andelskassen J.A.K. Slagelse er blevet overtaget af Finansiel Stabilitet. Det betyder, at filialerne i Thisted og Nykøbning Mors lukker. 800 kunder bliver ramt lokalt.

Efter at have fået en række påbud af Finanstilsynet, er Andelskassen J.A.K. Slagelse nu endegyldigt dømt ude.

Finansiel Stabilitet, der har til opgave at afvikle nødlidende banker, har overtaget styringen i Andelskassen J.A.K. Slagelse. Det oplyser Finanstilsynet mandag i en pressemeddelelse.

Andelskassen vil fortsat kunne betjene sine kunder fra tirsdag morgen. Kunderne vil dermed være sikret adgang til de mest almindelige bankydelser også efter Finansiel Stabilitets overtagelse.

I marts i år blev Andelskassen bedt om at sende en genopretningsplan til Finanstilsynet, efter at have modtaget flere påbud. Finanstilsynet var på besøg i Andelskassen J.A.K. Slagelse i både december 2014, januar 2015 og marts 2015.

Dengang skrev Finanstilsynet, at Andelskassen "på flere og væsentlige områder angående styring og kontrol er meget langt fra at leve op til lovgivningens krav."

Bestyrelsen i andelskassen er trådt tilbage med øjeblikkelig virkning, og kan derfor ikke længere træffe beslutninger i Andelskassen J.A.K. Slagelse vegne.

 

/ritzau/

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.