Partileder frifundet for racisme

Lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, blev tirsdag frifundet for racisme.

Den 21-årige partileder Daniel Carlsen er blevet frifundet for den racismetiltale der har hængt over hovedet på ham den sidste måneds tid.

- Jeg er lettet lige nu, men jeg synes stadig, at det er et kæmpeproblem, at man skal hives i retten fordi man tænker anderledes end de fleste, siger Daniel Carlsen til TV/MIDT-VEST.

Daniel Carlsen, der bor i Viborg, blev meldt til politiet efter et blogindlæg på TV2's hjemmeside, hvor han skrev kritisk om afrikaneres intelligens og indvandring til Europa.

"Sigtet for sandheden"

Danskernes Parti har under hele sagen taget stærk afstand fra tiltalen, og har derfor kørt en kampagne under navnet "Sigtet for Sandheden". Partilederen har tidligere udtalt, at han hellere ville i fængsel end betale en eventuel bøde.

. Det er på ingen måde krænkende det jeg har skrevet. Jeg har bare videreformidlet data, der kan understøttes videnskabeligt, siger Daniel Carlsen.

En svær afvejning

Dommeren lagde vægt på, at Daniel Carlsen er partileder, og at blogindlægget var en del af den politiske debat. Det er derfor spørgsmål om hvad der vejer tungest, Daniel Carlsens ytringsfrihed, eller hvorvidt afrikanere kunne blive stødt af indlægget. Den afvejning faldt altså ud til Daniel Carlsens fordel.

Daniel Carlsen var også tiltalt for at have sat klistermærker på den indiske restaurant "Indian Curry House", hvorpå der stod "Danmark For Danskerne". Også her blev Carlsen frifrundet.


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.