Genåbning i nord: Trods tilfredshed er der skår i glæden – borgmester savner vigtig kommune

Hverdagen kommer fra på mandag et skridt nærmere normalen i Thisted og seks andre nordjyske kommuner. Thisteds borgmester savner dog en åben kommunegrænse til Mors.

Der er gået lidt over en uge med strikse restriktioner, aflivning af mink og skærpede krav til nordjydernes gøren og laden geografisk set.

Men nu begynder det så småt at lysne i det nordjyske. Fra på mandag er der igen mulighed for at bevæge sig frit mellem de syv kommunegrænser, der har været lukket ned – heriblandt Vesthimmerland og Thisted – så længe grænsen ikke krydses til resten af landet.

Det glæder Thisteds borgmester, Ulla Vestergaard (S), at der, trods omstændighederne, allerede nu bliver lempet på restriktionerne.

- Det er jeg meget tilfreds med.

- Vi har hele ugen kæmpet i forhold til vores virksomheder og vores erhvervsliv, så det er super, at der nu er åbnet op for kommunegrænserne heroppe, lyder det fra Ulla Vestergaard.

Disse restriktioner er blevet lempet i Nordjylland

Mangler Mors

Midt i lettelsen over de lempede restriktioner, havde Ulla Vestergaard dog gerne set, at grænsen til Mors var blevet åbnet igen. 

- Der er rigtig mange mennesker, der pendler mellem Thy og Mors, så det ville jeg rigtig gerne have haft med, siger Ulla Vestergaard.

Håbet i Thisted er lige nu, at forbindelsen til Mors kan genåbne i næste uge.

- Vi trænger til at komme tilbage til normalen. Vi håber, der snart kan lempes yderligere, siger Ulla Vestergaard.

Der bor sammenlagt mere end 280.000 borgere i de syv berørte kommuner.

Du kan se TV MIDTVESTs interview med Thisteds borgmester, Ulla Vestergaard, her. 

Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Samfund.