Christina blev naturfotograf ved en tilfældighed – håber andre vil tage med ud i naturen

I serien Naturfotograferne følger TV MIDTVEST fire kvindelige fotografer, der har det til fælles, at de tager billeder i naturen.

Christina Gamborg Holm fra Thisted er en eventyrer og vild med natur.

- Jeg kan bedst lide at være udenfor, for her tanker jeg op. Det er dejligt, det er beroligende, det er energigivende og det er fedt. Jeg ved ikke, hvad der er med mig og natur, men det er bedst sådan, siger fotografen.

Havet, søerne, skovene og de åbne klitheder er i fokus. Og dem er der masser af i Thy, og for Christina Gamborg Holm er det en helt særlig natur.

- Det, som jeg synes, er den fede natur, er den vilde natur. De der store landskaber med de rå elementer, Vesterhavet - det er vidunderligt at være derude og mærke kræfterne, siger hun og fortsætter:

- Vi har som en af de få steder i Danmark en uforstyrrethed, og der er steder, vi ikke må komme hen, fordi der er det dyrenes natur. Det kan jeg vildt godt lide, og så er det et af de eneste steder i Danmark, hvor der er meget plads og vildskab.

Startede ved en tilfældighed

Det er kun to år siden, hun startede naturfotografiet - endda ved lidt af en tilfældighed. Christina Gamborg Holm havde taget orlov for at opleve Grønland og Island. Forinden havde hun købt et brugt kamera, så hun kunne tage ordentlige billeder fra sin rejse.

- Jeg var i Grønland, og en af de første dage besteg vi et bjerg, og jeg mødte en slædehund. Jeg tog et billede og lagde det op, og så fik jeg mange kommentar – wow, det er et godt billede, skrev nogle.

Christina Gamborg Holm blev nysgerrig på, hvad det var for et format, og hvad hun kunne udtrykke og formidle med et billede.

På den måde fandt hun et fristed fra hverdagen.

- Fotografiet blev mine regler og min ramme, min lille lomme i et vildt år. Min måde at udtrykke mig på, fortæller hun om sin rejse, hvor fotografiet blev en væsentlig medspiller.

Mystisk og oldordisk stil

Begejstringen og glæden ved den vilde natur og de unikke landskaber blev til nogle fotografier i ofte dystre og mørke toner.

- Nogen synes, de er mytiske og oldnordiske. Måske er det gammel naturhistorie, jeg prøver at fange.

Oplevelserne og glæden ved den vilde natur i Grønland og på Island har hun taget med sig til Thy. Her tager hun ofte en tur på islandskhest ud i Nationalpark Thy for at nyde den vestjyske vildskab. 

Og bag Christina Gamborg Holms billeder er der en klar opfordring.

- Vi skal ud og have frisk luft og mærke naturen, og jeg kunne godt tænke mig at andre også får lyst til at komme udenfor, om det så bare er nede i parken. Jeg håber, at andre bliver nysgerrige på det, der er udenfor - anset hvad det så er for dem

Drømmen med fotografierne er for Christina at lave en udstilling eller en fotobog. Men ind til videre er det en hobby uden produktionskrav.

OM FOTOKONKURRENCEN

Et udvalg af Christina Gamborg Holms billeder

 
 
Foto: Christina Gamborg Holm
 
 
Foto: Christina Gamborg Holm
 
 
Foto: Christina Gamborg Holm
 
 
Foto: Christina Gamborg Holm
 
 
Foto: Christina Gamborg Holm
 
 
Foto: Christina Gamborg Holm
 
 
Foto: Christina Gamborg Holm
 
 
Foto: Christina Gamborg Holm
 
 
Foto: Christina Gamborg Holm
 
 
Foto: Christina Gamborg Holm