Trods anklager om krænkelser: SF bakker op om Viggo Vangsgaard

Viceborgmester i Morsø Kommune, Viggo Vangsgaard (SF), møder opbakning fra sin partiforening trods anklager om krænkelser af en tidligere partifælle.

- Vi har tillid til Viggo Vangsgaard og til hans fortsatte virke i politik.

SF bakker op om viceborgmester i Morsø Kommune Viggo Vangsgaard, trods beskyldninger om seksuelle krænkelser. Sådan lyder det i dag fra formanden for SF i Thy-Mors, Thorkil Olesen.

- Vi har fået en redegørelse fra Viggo, og vi har haft nogle indgående samtaler, og vi har også diskuteret det internt i vores bestyrelse, og vi har tillid til Viggo, siger han.

quoteVi mener, at Viggos forklaringer er troværdige, og at den karakter, der har været, at det er på et niveau, hvor det er tilgiveligt

Thorkil Olesen, formand, SF Thy-Mors

I søndags stod den socialdemokratiske byrådspolitiker i Morsø Kommune, Pia Storm, ellers frem og fortalte, at hun flere gange og gennem flere år i byrådet har følt sig krænket af viceborgmester Viggo Vangsgaard, der den gang også var socialdemokratiet.

I 2019 havde hun endelig fået nok og valgte at gå til partiformand Sven Erik Jørgensen for at fortælle om sine oplevelser, og det endte med, at Viggo Vangsgaard forlod partiet og i stedet blev SF’er.

Og her bliver han altså bakket op trods anklagerne.

- SF Thy-Mors noterer, at der er forskellige opfattelser af chikanens karakter. Uagtet beklager partiforeningen, at Viggo Vangsgaard havde undladt at oplyse dem om sagen, da han søgte om optagelse i SF, skriver partiforeningen i en pressemeddelelse.

Det har været en mærkelig og hård oplevelse for Pia Storm, at hun har kunnet læse om sig selv, og hende oplevelse.
Det har været en mærkelig og hård oplevelse for Pia Storm, at hun har kunnet læse om sig selv, og hende oplevelse.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Flere grænseoverskridende oplevelser

Det er især to oplevelser med Viggo Vangsgaard, som Pia Storm beskriver som meget grænseoverskridende.

I en bil på vej mod Aalborg oplevede hun, at Viggo Vangsgaard lagde en hånd på låret af hende og sagde, at det var en skam, hun ikke var iført en kort nederdel, og han lod hånden glide op ad hendes ben for at vise, hvor kort han gerne ville have, den skulle være.

En anden oplevelse var efter et møde, hvor alle andre havde forladt lokalet, og Viggo Vangsgaard spurgte, om han ikke skulle smække hende op på bordet og tage hende bagfra.

quoteSagen er fuldstændig belyst for os, og der kommer ikke til at komme nye sager frem. Vi har gjort det meget, meget klart, hvor grænserne går – både overfor Viggo og alle andre

Thorkil Olesen, formand, SF Thy-Mors

- Det er ikke fordi jeg er sart, jeg kan godt klare værkstedshumor og pjat, men jeg ved også, hvornår det ikke er sjovt, og hvornår der ligger noget bag, siger Pia Storm.

"Viggos forklaringer er troværdige"

Hos SF på Thy og Mors vil formanden ikke gå nærmere ind i sagerne, men mener, at SF på baggrund af Viggo Vangsgaards redegørelse kan have tillid til ham. 

- Der er foregået nogle ting internt i Socialdemokratiet, som jeg ikke overhovedet vil komme ind på her. Men jeg mener, at vi har fået en ganske troværdig redegørelse af, hvordan tingene er foregået, og vi har en generel tillid til de ting, der bliver sagt og er sket her. Vi mener, at Viggos forklaringer er troværdige, og at den karakter, der har været, er på et niveau, hvor det er tilgiveligt, fortæller formanden for SF i Thy-Mors, Thorkil Olesen til TV MIDTVEST.

Viggo Vangsgaard fastholder, at han ikke kan genkende nogen af de beskyldninger, Pia Storm kommer med, og at han selv har besluttet at forlade Socialdemokratiet.

Og i hans nuværende parti understreger formanden, at sagen nu er lukket.

- Sagen er fuldstændig belyst for os, og der kommer ikke til at komme nye sager frem. Vi har gjort det meget, meget klart, hvor grænserne går – både overfor Viggo og alle andre, siger Thorkil Olesen.

2:58
Viggo Vangsgaard nægter beskyldningerne og overvejer, om han skal indlede en injuriesag.