Tre kilo tunge dyner: Danny og Tomas vil forbedre danskernes nattesøvn

To iværksættere i Nykøbing har startet virksomheden HeavyZleep, der sælger tunge dyner.

9:50
I Nykøbing har de to iværksættere Tomas Taheri og Danny Guld Kristensen startet virksomheden HeavyZleep. De har udviklet en tung dyne ud fra den enkle ide, at en tung dyne giver en bedre nattesøvn.

Iværksætterne Danny Kristensen og Tomas Taheri beskæftiger sig med noget, som man vist roligt kan sige, vi alle sammen har brug for, nemlig søvn.

Sammen har de to venner udviklet en dyne, der lægger sig tungt omkring kroppen. Dynen vejer tre kilo, og det betyder ifølge iværksætterne, at man ligger mere roligt og dermed sover bedre.

I vores moderne samfund er søvnproblemer et udbrudt fænomen, og det har det vist sig, at der er stor interesse for dynen, som de to iværksættere nu sælger i deres virksomhed HeavyZleep med hovedkontor i Nykøbing. 

- Da vi startede ud, så regnede vi med, at kunderne ville være kvinder i vores alder, måske lidt ældre. Nu har det vist sig at det er mænd, unge, nybagte forældre og så videre alle har en interesse i det her. Men søvnen fylder også mere og mere i vores kultur. Folk har sværere og sværere ved at finde roen. Man bliver træt i løbet af dagen, forklarer iværksætter Danny Kristensen og fortsætter:

- Man skal have mere kaffe, cola, eller hvad man nu kompenserer med, som så igen gør, at man har svært ved at sove, når man kommer til aften. Så det er hele vores måde at leve på i en digital verden, som presser søvnen. Og som gør, at man er nødt til at tænke i andre baner.

Dynen vejer tre kilo, og ejerne af HeavyZleep mener, den vil give bedre søvn.
Dynen vejer tre kilo, og ejerne af HeavyZleep mener, den vil give bedre søvn.
Foto: BB Medier

Masser viden om søvn

HeavyZleeps tunge dyner kan ikke købes i butikkerne, da al handel foregår via hjemmesiden. Her finder man i øvrigt også virksomhedens ”Søvncenter”, en gratis vidensbank der deler ud af alskens artikler og gode råd om søvn.

Ideen til den tunge dyne udspringer af, at både Danny og Tomas for et par år siden oplevede at blive far til et for tidligt født barn. Her bruger man nemlig ofte en specialdyne med tyngde for at skabe tryghed omkring den lille.

- Man arbejder med forskellige ting for at skabe ro, altså man forsøger at skabe en ramme om barnet, så det minder så meget om at ligge inde i livmoderen som overhovedet muligt. Og det undrede os allerede dengang, at man skulle have sådan et helt specielt behandlerprodukt, som i øvrigt var meget dyrt, for at kunne løse nogle af de her søvnproblemer, forklarer Danny Kristensen og fortsætter:

- Så lige pludselig en dag kom Tomas og sagde ”Det her kan vi gøre bedre, vi kan simpelthen lave et produkt der er bedre end det, der findes på markedet”. Fordi det der findes, det er til dem der virkelig har behov. Og det er helt fint. Men vi ville lave noget der lå som en mellemting, som også andre kunne have glæde af. Netop den her ro, som de tunge dyner skaber.

Dynerne bliver produceret i Danmark.
Dynerne bliver produceret i Danmark.
Foto: BB Medier

Producerer i Danmark

HeavyZleeps allerførste dyner blev fabrikeret i udlandet, først Polen og derefter Portugal.

Men her har de to iværksættere lært en vigtig lektie, nemlig at der er afgørende fordele ved at flytte produktionen hjem til Danmark. Kommunikationen med fabrikken og det rent praktiske i logistikken er simpelthen lettere. I dag bliver dynerne fremstillet på en fabrik i Kolding.

Som relativt ny virksomhed har HeavyZleep allerede vundet en miljøpris, og dynerne er forsynet med intet mindre end seks forskellige miljøcertifikater.

Det har været et langt og sejt træk at nå dertil, og de to iværksættere kan skrive under på, at man ikke kommer sovende til det i dynebranchen. Men rent økonomisk har det hjulpet dem gevaldigt undervejs, at alle større beslutninger er truffet ud fra en overordnet dogmeregel: ”Vi har ingen penge”.

- Vi har hele tiden prøvet at skulle tænke i løsninger, som ikke er betalte løsninger. Det er ikke alting, man kan gøre gratis, men man kan komme langt, hvis det er sådan man hele tiden prøver at tænke. At hvis man har råd til at gøre det, hvad gør man så? Det udgangspunkt har sparet os for rigtig mange ting – og det har også været med til at understøtte kreativiteten, siger Danni Kristensen.