Stor fabrik på Mors brød i brand

Tidligt torsdag morgen brød der ild i et anlæg ved Outrup Vinduers fabrik på Mors. Brandvæsenet nåede frem inden, det gik helt galt.

Det var lige ved at gå galt, da der opstod en brand ved Outrup Vinduer på Mors torsdag morgen.

- Der gik ild i en stor filterkasse udenfor fabrikken. Det lyder ikke af meget, men den er altså på størrelse med en villa, fortæller indsatsleder fra Nordjyllands Beredskab, Jesper Madsen.

Af erfaring ved indsatslederen, at det tit kan gå rigtig galt med sådanne filterkasser, så derfor rykkede beredskabet ud med hele fem brandbiler, da de modtog anmeldelsen klokken 7.58.

- Da vi kommer frem er der sort røg fra anlægget og orange skær ovenpå, der antyder flammer. Når vi ved, at der er ild i de her anlæg, så kan det være slemt. Vi frygtede, at ilden ville sprede sig til bygningen, men det havde den heldigvis ikke gjort, da vi nåede frem, siger indsatslederen.

Da Brandfolkene kommer frem begyndte de straks slukningsarbejdet og udluftningen af filterkasserne. Dermed fik de kontrol over branden og sørgede for, at den ikke spredte sig.

Jesper Madsen havde halvanden time efter brandens begyndelse allerede et bud på, hvad der kan have startet branden.

- Jeg forestiller mig, at der er er røget en glød ud fra udsugningen, og så lavede det en lille støveksplosion i filterkassen, og så har vi udrykningen.

Indsatslederen oplyser, at der ingen personer fra produktionen kom til skade, men filterkassen har taget en del indvendig skade af branden.

Jesper Madsen forventer, at beredskabet har forladt stedet inden klokken 11.00.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.