Stor donation giver nye muligheder for Kulturmødet på Mors

Nordea Fonden støtter de næste tre år Kulturmødet på Mors med tre millioner kroner.

Mens der er skruet en smule ned for kulturfesten på Mors i år, hvor Kulturmødet kommer til at foregå digitalt. Så er der nu særligt gode muligheder for at skrue op for festen de kommende år.

Nordea Fonden har valgt at donere tre millioner kroner til Kulturmødet.

quoteVi kommer til at se arrangementer for unge, arrangeret af unge, som vi ikke har set før på den måde

Trine Bang, Direktør, Kulturmødet

- Det er en rigtig dejlig nyhed og en stor tillidserklæring fra Nordea Fonden til Kulturmødet, fortæller Trine Bang, som er Direktør for Kulturmødet.

Pengene skal være med til at sætte større fokus på børn og unge og kulturoplevelser til dem. Derfor vil de nu også lave Børnenes Kulturmøde i 2021.

- I lang tid har vi haft et stort fokus på børnene på Kulturmødet. Men vi har også haft en oplevelse af, at vi kunne gøre meget mere for dem og gøre dem til en del af forberedelsen. Det får vi meget bedre mulighed for nu, forklarer Trine Bang.

Sidste år deltog 30.000 mennesker i kulturmødet, som altid ligger i august, men det kan ikke lade sig gøre i år på grund af forsamlingsforbuddet.

Kulturmødet skal være stærkere endnu

Nordea Fonden støtter aktiviteter og fællesskaber, som styrker gode liv i Danmark. 

Her har de udset sig Kulturmødet på Mors som et projekt, som kan udvikle sig endnu mere med ekstra midler.

- Kulturmødet kan blive en endnu stærkere drivkraft for lokale fællesskaber og kulturliv. Særligt vigtigt er det at 'så nye kulturfrø' til næste generation og styrke engagementet blandt den lokale ungdom, udtaler Henrik Lehmann  Andersen, som er administrerende direktør Nordea-fonden i en pressemeddelelse.

De ekstra midler kommer først for alvor til at kunne ses på programmet i 2021. Men man får en forsmag på det til et ekstra arrangement i efteråret.

- Vi kommer til at se arrangementer for unge, arrangeret af unge, som vi ikke har set før på den måde, lover Direktør for Kulturmødet, Trine Bang.

Cyklende operasangere, italienske kirke-akrobater og musikeren Lars Lilholt var nogle af gæsterne ved den syvende udgave af Kulturmødet på Mors i 2019.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.