Skole på Mors sender alle de ældste elever hjem

Dueholmskolen sender alle elever i 7.- 8.- og 9. klasse hjem. Det gør man for at mindske smittespredningen.

Eleverne i 7.- 8.- og 9. klasse på Dueholmskolen på Mors skal ikke møde fysisk i skole i morgen onsdag.

I dag har skolen nemlig besluttet at sende alle de ældste elever hjem for at undgå yderligere spredning af coronasmitte. Derudover håber man på at kunne få kontrol over smittekæderne.

Det skriver Morsø Kommune på deres hjemmeside.

- Vi kan desværre konstatere, at smitten også stiger hos de unge, og det tager vi meget alvorligt. Derfor har vi efter samråd med sundhedsmyndighederne besluttet at for at bryde smittekæderne, så bliver vi nødt til at sende alle 7.- 8.- og 9. klasser hjem, fortæller Torben Gregersen der er direktør for Børn og Kultur i Morsø Kommune.

De store elever vil modtage hjemmeundervisning, og så skal de blive testet for coronavirus på fredag d. 20. november. Hvis man kan vise en negativ test, kan man vende tilbage til skolen fra på mandag.

Morsø Kommune oplyser, at smitten relaterer sig til mink, og at man tager sagen meget alvorligt.

Beslutningen om at sende alle de ældste elever på Duelundskolen hjem, er taget i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi gør det ud fra et forsigtighedsprincip, og på anbefaling fra sundhedsmyndighederne, da vi forventer en fortsat stigende smitte det næste stykke tid, og på den måde bedre kan være med til at passe på de unge og vores medarbejdere, siger Torben Gregersen på kommunens hjemmeside.

- Tanken er, at vi, ved at slå hårdt ned nu, hurtigere kan komme tilbage til en forholdsvis normal skoledag, slutter han.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.