Signes konfirmation er blevet udsat: - Det er træls, men jeg tager det, som det kommer

Nykøbing Sogn udsætter alle konfirmationer til efteråret, fordi usikkerheden omkring coronavirus er for stor.

Signe Larsen Thrysøe havde glædet sig til at blive konfirmeret Store Bededag i Nykøbing Kirke, men sådan bliver det ikke. Nykøbing Sogn meldte lørdag ud, at den sammen med en række andre sogne på Limfjordsøen allerede nu har besluttet at udsætte konfirmationerne til efteråret.

- Det er jo ikke fedt, for så går der jo længere tid, og man har forberedt sig med nogle ting, og så bliver det bare udskudt, siger Signe Larsen Thrysøe, der går i 7.B på Dueholmskolen.

Det er dog ikke en stor overraskelse for den kommende konfirmandinde, at datoen for hendes konfirmation er blevet flyttet fra april til september.

- Jeg havde egentlig tænkt over det før, fordi alt bliver ligesom udskudt. Det er træls, men jeg tager det, som det kommer, siger hun.

Da den første store ærgrelse havde lagt sig, kunne hun også begynde at se fordele ved at festen til efteråret.

- Jeg tror helt sikkert, det bliver bedre for de gamle, og dem der har problemer med corona, at det bliver udskudt. Så kan man være mere sammen, siger Signe Larsen Thrysøe.

Familier havde brug for afklaring

Det er usikkerheden omkring coronavirus, der har fået Nykøbing Sogn til at udskyde konfirmationerne. Og chancen for, at det er lettere at samle hele familien til fest i september, er en af grundene til, at konfirmationerne er blevet udskudt helt til den anden side af sommerferien.

- Vi har valgt at rykke den så langt som til september, i håb om at der er de fleste af os vaccinerede, og vi kan være sammen igen og holde en stor fest, siger provst for Morsø Provsti og sognepræst i Nykøbing Sogn, Mette Moesgaard Jørgensen.

Mette Moesgaard Jørgensen er sognepræst i Nykøbing Sogn og provst for Morsø Provsti.
Mette Moesgaard Jørgensen er sognepræst i Nykøbing Sogn og provst for Morsø Provsti.
Foto: Anders Meyer, TV MIDTVEST

Udsættelsen kommer også som følge af flere henvendelser fra familier, som gerne ville have et klart svar på, om forårskonfirmationerne blev til noget. Det svar har de nu fået.

- Vi har jo fået de her henvendelser fra forældre, som gerne ville have en afklaring, og det kan jeg godt forstå. For kan man glæde sig til en fest, man endnu ikke ved, om bliver flyttet, og under hvilke omstændigheder den kan afholdes, siger provst og sognepræst Mette Moesgaard Jørgensen.

Hun er glad for, at de nye datoer nu er på plads og ser frem til kunne fylde kirken til september.

- Jeg glæder mig til, at vi kan holde konfirmationer og starte her i kirken, hvor der kan være mange til stede, som vi gerne vil. Det er her konfirmationsfesten begynder, og det skal nok blive godt, siger hun.

Udsættelsen var forventelig

Hjemme hos Signe Larsen Thrysøe ser hendes mor også frem til den store dag, og hun er glad for, at beskeden om, at datterens konfirmation er flyttet, kommer så tidligt.

- Jeg har fuld forståelse for det, og når det skal være, så er det dejligt, at vi har fået det at vide i så god tid, siger Lisbeth Thrysøe.

Mor og datter havde begge forudset, at dagen sandsynligvis ville blive flyttet til et senere tidspunkt. Det kræver derfor heller ikke ret meget at ændre de oprindelige planer.

- Vi var faktisk ikke ret langt, i forhold til hvor jeg har været med Signes søskende. Vi har bare taget det stille og roligt, simpelthen fordi jeg forventede, at det blev skubbet. Så nu har vi sommerferien, hvor vi rigtig kan gå at planlægge, siger Lisbeth Thrysøe.

Udover på Mors kan der være flere nye konfirmationsdatoer under opsejling andre steder i landsdelen.

I Lemvig holder provstiet møde i den kommende uge for at træffe en beslutning om datoerne, mens de i Skive træffer en beslutning efter den 7. februar, hvor samfundet genåbner. I Salling Provsti får konfirmanderne selv lov at vælge, om de vil konfirmeres før eller efter sommerferien.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Kultur.