SF-formand efter anklage om sexchikane: - Jeg har fuld tillid til Viggo

Formanden for SF Thy-Mors har bedt Viggo Vangsgaard om en redegørelse, men stoler på Vangsgaard udlægning af sagen.

Formanden for SF Thy-Mors, Thorkil Olesen, har stadig tillid til partiets viceborgmester på Mors, Viggo Vangsgaard - selv om Vangsgaard bliver beskyldt for sexchikane.

- Jeg har bedt Viggo om at komme med en redegørelse, og den tager vi en behandling af på et bestyrelsesmøde i partiforeningen, men jeg vil sige, at jeg har fuld tillid til Viggo, siger Thorkil Olesen til TV MIDTVEST.

quoteSom det er nu, står det påstand mod påstand, og jeg vil sige, at jeg har fuld tillid til Viggo

Thorkil Olesen, SF Thy-Mors

Viggo Vangsgaard bliver i dagens udgave af Nordjyske anklaget for seksuelle krænkelser mod det socialdemokratiske medlem af kommunalbestyrelsen på Mors, Pia Storm.

Han skulle blandt andet have spurgt Storm, om han skulle "smide hende op på et bord og tage hende bagfra", ligesom han på et budgetseminar skulle have opfordret hende til at gå med ind på hans værelse, så de kunne elske. 

Påstand mod påstand

Krænkelserne skulle være sket, mens Viggo Vangsgaard selv var medlem af Socialdemokratiet, og det hele endte med, at Vangsgaard blev stillet over for et ultimatum. Hvis han ikke selv forlod partiet, ville han blive ekskluderet.

Viggo Vangsgaard har over for TV MIDTVEST blankt afvist beskyldningerne og vil nu overveje en injuriesag.

Thorkil Olesen siger, at han har svært ved at gøre sig dommer over beskyldninger fra dengang, Vangsgaard var medlem af et andet parti.

- Men er det ikke alvorligt, hvis beskyldningerne passer?

- Jo, men Viggo siger jo, at de ikke passer. Som det er nu, står det påstand mod påstand, og jeg vil sige, at jeg har fuld tillid til Viggo. 

- Hvis det måtte vise sig at være sandt, hvilke konsekvenser skal det så have?

- Så tager vi den derfra. Det kan jeg ikke sige nu, fastslår Thorkil Olesen.

Nultolerance i SF

Ifølge Nordjyske har Viggo Vangsgaard og Pia Storm underskrevet et dokument, der fastslår Storm har følt sig udsat for krænkelser fra Vangsgaard, og at Vangsgaard herefter skulle melde sig ud af partiet.

Om det siger Thorkil Olesen:

-  De havde nogle politiske og åbenbart også personlige stridigheder hos socialdemokraterne - det vil jeg ikke rippe op i. Han gik fra socialdemokraterne og havde en grund til at gå - både i forhold til samarbejdet og den førte politik. 

- Men ifølge avisen fik han valget mellem at blive ekskluderet og selv at gå på grund af sexkrænkelser?

Ja, det kan godt være, men han havde på det tidspunkt selv valgt at gå, siger Thorkil Olesen.

SF-formanden understreger, at han helt generelt er glad for, at der i øjeblikket kommer flere eksempler på seksuelle overgreb frem i lyset.

- Det har åbenlyst rystet de fleste af os, og i SF har vi en absolut nultolerance over den type overgreb, siger Thorkil Olesen.

SF Thy-Mors  vil behandle redegørelsen fra Viggo Vangsgaard på et møde efter efterårsferien.

2:58