'Rystende oplevelse': Bjarne jagtede butikstyv tværs over parkeringsplads

Købmand Bjarne Smedegaard nægtede at lade en tyv stikke af med en vognfuld varer.

- Det eneste jeg fortryder, det er, at jeg ikke fik fat i ham.

Bjarne Smedegaard har prøvet lidt af hvert i sine 26 år som købmand, men i weekenden havde han en oplevelse, som han ikke glemmer lige med det samme.

En butikstyv kom ind i Løvbjerg i Nykøbing og fyldte en vogn med varer. Herefter gik han lige gennem kassen uden at betale. Personalet og en kunde tog fat i Bjarne Smedegaard, som ikke tøvede. Han løb efter manden.

- Jeg fik øje på ham på parkeringspladsen, hvor han var ved at putte alle tingene i bagagerummet. Han forstod ikke helt, hvad jeg sagde, men da han blev opmærksom på, hvad jeg ville, så satte han sig ind i bilen, forklarer Bjarne Smedegaard.

Det var her i Løvbjerg i Nykøbing, tyven slap væk med en vogn fyldt med varer.
Det var her i Løvbjerg i Nykøbing, tyven slap væk med en vogn fyldt med varer.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Kunne være gået helt galt

Bjarne Smedegaard nægtede dog at lade det gå så nemt, så han forsøgte at hive tyven ud af bilen igen. Da tyven satte bilen i bakgear, mens døren stod åben, forstod købmanden dog, at han måtte slippe.

- Jeg kan godt mærke, at det var en rystende oplevelse, og det kunne være gået helt galt. Der er ret trafikeret herude, og han kørte modsat kørselsretningen ud på Vestergade. Der var ret mange kunder lørdag eftermiddag, og var der kommet en med en kundevogn med et barn, så kunne det være gået helt galt, siger han.

Tyven ramte både nogle betonklodser og bakkede ind i en parkeret bil, da han forsøgte at komme væk fra butikken. Men på trods af købmandens kamp, så lykkedes det ham at slippe væk med et fuldt bagagerum.

- Det skal ikke gå uhørt hen. Han skal have at vide, at det gør man ikke. Jeg vil jo selvfølgelig gerne have mine varer igen, siger Bjarne Smedegaard.