68-årig mand savnes: Jolle drev med motoren tændt

Den 68-årige sejlede ud fra Sillerslev Havn for at sætte hummertejner i fjorden.

Politi og redningsvæsen deltager tirsdag aften i en større redningsaktion i fjorden ud for Nykøbing.

Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at det var en anmeldelse om en jolle, der drev rundt ud for Langelinie med motoren tændt, der udløste alarmen kort før klokken 18.

Politiet er senere blevet kontaktet af en familie, der savner en 68-årig mand. Han tog ved 9-tiden på fjorden fra Sillerslev Havn for at sætte hummertejner og vendte ikke tilbage, og politiet har nu fået bekræftet, at der er tale om den 68-åriges jolle.

Via GPS kan man se, at den 68-årige har forsøgt at sætte hummertejner ved Furs nordvestlige spids klokken 10.30. Den sidste tejne blev aldrig placeret i vandet.

Eftersøgningen ledes af den danske eftersøgnings- og redningstjeneste Joint Rescue Coordination Centre (JRCC), som blandt andet har sendt en redningshelikopter til stedet. Ud over Midt- og Vestjyllands Politi deltager Nordjyllands Beredskab også i eftersøgningen - beredskabet har sendt både fra Nykøbing og Thisted,  ligesom Marinehjemmeværnet fra Struer deltager med 15 mand og fartøjet "Manø"-

På Twitter henstiller politiet i øvrigt til, at man holder sig væk fra det område ved fjorden, hvorfra eftersøgningen ledes. Det sker både for at give politiet ro til arbejdet og af hensyn til corona-restriktionerne. 

 
 
Foto: Ole Geerthsen
 
 
Foto: Filip Wallberg

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.