Rebecca har en atypisk hobby: - Joker giver mig en ferie fra mig selv

Rebecca Ris Hansen er en del af en subkultur, der har givet hende både venskaber og kærlighed, men mange har også fordomme om furries.

Store hvide ører, en rød- og sortstribet mave, røde horn og vinger på ryggen.

Sådan ser Rebecca Ris Hansen ud, når hun er klædt ud som sin såkaldte fursona - Joker.

Rebecca kommer fra Mors, og hele hendes liv er bygget op omkring det at være en furry.

En Furry er en person, der er fan af antropomorfiske dyr. Det er dyr, der kan gå, snakke og gøre menneskelige ting som for eksempel Mickey Mouse eller Snurre Snup.

Mange furries laver deres egne karakterer, som kaldes en ”fursona”, og udlever den for eksempel online eller ved at anskaffe sig et maskot-lignende kostume, som kaldes et fursuit.  

Følte sig usynlig

Rebecca Ris Hansen har været furry, siden hun gik i ottende klasse, og gennem furry-miljøet er hun blevet en del af et fællesskab.

Det er noget, som hun tidligere har haft rigtig svært ved.

Rebecca Ris Hansen som Joker øverst i billedet sammen med en masse andre furries. 
Rebecca Ris Hansen som Joker øverst i billedet sammen med en masse andre furries. 
Anni Kirkeby Lauridsen, TV MIDTVEST (foto)

- Hele ottende klasse havde jeg ikke én ven i klassen, jeg var bare usynlig. Og jeg følte mig meget ensom, siger Rebecca Ris Hansen

I dag kæmper hun med angst og er i gang med en længere udredning for at finde af, om hun har Asperger-syndrom, ADHD eller andre lignende diagnoser.

For hende giver furry-miljøet en frihed og en pause fra hverdagen.

quoteDeres fordomme rører mig ikke. Jeg ignorer det bare og går videre. Furries handler om sammenhold og venskab og ikke alt muligt andet

Rebecca Ris Hansen

- Det er en ferie fra at være Rebecca, der er bekymret og hele tiden har masser af tanker ud i fremtiden og tilbage i tiden, fortæller Rebecca Ris Hansen og fortsætter:

- Man får en maske på, og folk kan ikke se, hvem du er, og man er meget mere fri. Når jeg har Joker på, så kan jeg gå op og danse på en scene. Jeg kan fjolle rundt, som jeg vil. Det er bare mere nuttet at se på en drage, der står og danser, i stedet for et menneske, siger Rebecca Ris Hansen.

I dag har Rebecca Ris Hansen gode venner i furry-miljøet. Hun har også fået en kæreste - James Ward fra Derbyshire i England.

Rebecca Ris Hansen og James Ward. 
Rebecca Ris Hansen og James Ward. 
Anni Kirkeby Lauridsen, TV MIDTVEST (foto)

- Rebecca er den i gruppen, der altid er begejstret, når hun er sammen med vennerne, fortæller furrien James Ward, som Rebecca Ris Hansen har hjulpet med at finde frem til sin furry-karakter. 

- Det er en bjørn, fordi jeg synes, det passer godt til ham, fortæller Rebecca Ris Hansen. 

Mange har fordomme

Men glæden ved at danse rundt som en nuttet drage kommer også med en bagside.

Rebecca Ris Hansen oplever, at der er mange, der har fordomme om hendes livsstil.

- Jeg oplever mest fordommene online, hvor folk ikke forstår, hvad furries er. De synes, det er mærkeligt og barnligt, og nogle tror endda, vi har sex med dyr eller tænder på at være furries, fortæller Rebecca Ris Hansen.

Den 22-årige furry fra Mors lader sig ikke gå på af de mange fordomme.

- Deres fordomme rører mig ikke. Jeg ignorer det bare og går videre. Furries handler om sammenhold og venskab og ikke alt muligt andet, siger hun.

I dag er Rebecca Ris Hansen uddannet beklædningshåndværker og syr fursuits til folk fra hele verden.

Hun håber på at gøre en karriere ud af det kreative arbejde med de pelsede dyr, der for hende er blevet en livsnødvendighed.

- Jeg er stolt af at være furry, og jeg håber, jeg stadig er furry, når jeg er 70 år, siger hun. 

TV-indslag om Rebecca Ris Hansen. Video: Anni Kirkeby Lauridsen. 

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Livsstil.