Promille over 2,3: Farvel til kørekort og bil på stedet

Kvindens bil trillede ind i en bagvedkørende bil. Efterfølgende blev også et vidne til uheldet anholdt.

Alkometer og politibil
Foto: Flemming Christensen

En 44-årig kvinde fra lokalområdet blev sigtet for vanvidskørsel og mistede både sin bil og sit kørekort på stedet, efter at hun mandag aften kort før klokken 19 var involveret i et færdselsuheld ved Vils på Mors.

- Vi får en anmeldelse om en bil, der har kørt meget langsomt. Bilen ruller så på et tidspunkt baglæns og støder ind i den bil, anmelderen kører i, fortæller politikommissær Niels Kristensen fra lokalpolitiet i Thisted.

Anmelderen, som er en kvinde på 64 år fra lokalområdet, henvender sig til kvinden i den anden bil.

- Hun vurderer, at kvinden er beruset, og hun ringer så til politiet. Da vi kommer derud, konstaterer vi også, at kvinden virker meget beruset, beretter politikommisæren.

Alkoholmålingen på stedet ryger op over 2,3 promille. Det gør den også i andet forsøg.

- Så høj en promille betyder, at der er tale om vanvidskørsel. Så vi beslaglægger bilen på stedet og inddrager kvindens kørekort, fortæller Niels Kristensen.

Kvinden blev efterfølgende taget med til blodprøve.

Vidne blev anholdt

Herefter fik sagen faktisk lidt af et twist. Det fortæller politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive, som også var involveret.

En 69-årig kvinde fra lokalområdet, som havde overværet trafikuheldet med de to biler, ville afgive forklaring til politiet på stedet.

- Hun insisterede på at afgive forklaring. Mens hun gjorde det, fik patruljen mistanke om, at også hun var spiritusvirket, beretter Niels Bach.

Alkometertesten bekræftede politiets mistanke, så også vidnet blev anholdt.