Pia Storm om sexchikane-sag: Jeg troede, jeg kunne klare det selv

Det var ikke hendes egen plan at stå frem, men da en journalist fra Nordjyske fik nys om sagen, valgte Pia Storm efter lange overvejelser at fortælle om sine oplevelser med Viggo Vangsgaard.

I flere år følte den Socialdemokratiske politiker Pia Storm sig krænket af Viggo Vangsgaard, der den gang var en del af hendes parti.

quoteDet er ikke fordi jeg er sart, jeg kan godt klare værkstedshumor og pjat, men jeg ved også, hvornår det ikke er sjovt, og hvornår der ligger noget bag.

Pia Storm, Socialdemokrat, Morsø Kommune

I 2019 havde hun endelig fået nok og valgte at gå til partiformand Sven Erik Jørgensen for at fortælle om sine oplevelser, og det endte med, at Viggo Vangsgaard forlod partiet.

- Set i bagklogskabens klare lys, så skulle jeg nok have råbt op lidt tidligere. Men jeg havde faktisk tænkt, at det her kan du godt selv klare, Pia. Jeg er kendt for at være stærk og kan godt svare for mig. Men når det er sådan hen over flere år, så kunne jeg ikke mere, fortæller Pia Storm, der sidder i kommunalbestyrelsen for Socialdemokraterne i Morsø Kommune.

- Jeg synes som kvinde faktisk, at man står meget sårbar. Først så står man i den situation, som er rigtigt ubehagelig, men man ved også godt efterfølgende, at man kan risikere at komme ud i en shitstorm, fordi er man selv skyld i det, eller hvorfor har man ikke bare sagt fra, siger hun.

Og Pia Storm havde svært ved at stå frem med sine oplevelser, fordi det ville blive ord mod ord. Da mange af tilfældene skete, uden der var andre til stede, følte hun ikke, at hun havde beviser for chikanen.

Mere end værkstedshumor

Især to tilfælde har været meget grænseoverskridende for socialdemokraten, og hun har delt sin oplevelse med TV MIDTVEST.

I en bil på vej mod Aalborg oplevede hun, at Viggo Vangsgaard lagde en hånd på låret af hende og sagde, at det var en skam, hun ikke var iført en kort nederdel, og han lod hånden glide op ad hendes ben for at vise, hvor kort han gerne ville have, den skulle være.

En anden oplevelse var efter et møde, hvor alle andre havde forladt lokalet, og Viggo Vangsgaard spurgte, om han ikke skulle smække hende op på bordet og tage hende bagfra.

- Det er ikke fordi jeg er sart, jeg kan godt klare værkstedshumor og pjat, men jeg ved også, hvornår det ikke er sjovt, og hvornår der ligger noget bag, siger Pia Storm.

Hun forstår godt, hvis folk, der ikke selv har haft lignende oplevelser, kan være i tvivl om hendes historie passer, men hun mener først, det er blevet socialt acceptabelt af stå frem efter me too-tiden.

Fuld opbakning fra partiformand

Selvom det havde stået på længe, gik Pia Storm først til sin partiformand i 2019, og herefter blev der hurtigt taget affære.

- Jeg fik en opringning fra Pia Storm, som er medlem af Nykøbing Mors partiforening, hvor jeg er formand, om at hun havde været udsat for seksuelle chikaner og gav også konkrete eksempler. Det ville jeg ikke finde mig i, så allerede dagen efter tog jeg aktion på det og fik så foranlediget, at vi havde et møde med Viggo og fik lavet en aftale, fortæller Sven Erik Jørgensen.

Aftalen skulle skrives under af begge parter, men der hersker stadig uenighed om, hvad der egentlig blev skrevet under på.

Viggo Vangsgaard mener selv, at han blot har skrevet under på, at han ville forlade partiet, for at undgå intern uro, men i kontrakten, som TV MIDTVEST har set, står det sort på hvidt, at baggrunden  er, at Pia Storm flere gange har følt sig seksuelt krænket.

- Jeg sidder tilbage med ikke en følelse, men en viden om, at han har skrevet under på en aftale, om at han på baggrund af den sag melder sig ud af partiet. Det er ikke en følelse, siger Sven Erik Jørgensen.

Viggo Vangsgaard fastholder, at han ikke kan genkende nogen af de beskyldninger, Pia Storm kommer med, men at han selv har besluttet at forlade partiet.