Økonomielev i Nykøbing kåret til årets elev: - Hun kan se ting, vi andre ikke har set

Anna Marie Nielsen er kåret til årets elev. Hun begyndte som landmand – og i dag blev hun hædret for sin indsats som økonomielev.

I dag blev 34-årige Anna Marie Nielsen hædret for sin indsats som økonomielev hos virksomheden BILA A/S i Nykøbing. Hun fik nemlig overrakt prisen som årets elev af HK MidtVest.

- Det er en kæmpe cadeau, og jeg bliver bekræftet i, at det, jeg står for og kæmper for, er noget af det rigtige, siger Anna Marie Nielsen.

quoteAnna Marie Nielsen er en elev ud over det sædvanlige.

Marianne Køpke, formand, HK MidtVest

Mens hun var til møde med sine kollegaer, var forberedelserne til den helt store overraskelse i virksomhedens teknologicenter i fuld gang. Selvom Anna Marie Nielsen var klar over, at der var noget under opsejling, så kom det bag på hende, at hun blev modtageren af titlen.

- Jeg havde godt luret, at jeg var blandt finalisterne, men ikke at jeg ville ende med at modtage prisen. Det er fedt at komme herind og blive hyldet af sine kollegaer, siger den nu tidligere økonomielev.

Hun blev færdiguddannet den 12. august, og nu er hun fastansat som bogholder i finance-afdelingen i samme virksomhed, som hun havde sin elevtid i.

Susanne Køpke er Anna Marie Nielsens chef og var med til at indstille hende til tilten.
Susanne Køpke er Anna Marie Nielsens chef og var med til at indstille hende til tilten.

Det er hendes chef Susanne Damsgaard og kollegaen Helle Hvass Krog, der har indstillet Anna Marie Nielsen til prisen. Og det er yderst velfortjent, at hun nu har vundet, mener Susanne Damsgaard.

- Vi var ikke engang et år inden i læretiden, før vi vidste, at her var en, som vi godt kunne tænke os at beholde. Hun har været i stand til at se nogle ting, som vi andre ikke har set, og hun har bare taget imod alt, siger regnskabschef i BILA A/S, Susanne Damsgaard.

Nyttige kompetencer fra tidligere brancher

Ud af de fire år, uddannelsen har varet, har elevtiden hos BILA varet omkring to år. I den tid har Anna Marie Nielsen været en værdsat arbejdskraft, og i dag blev det altså markeret med diplom og blomster.

Formanden for HK MidtVest, Marianne Køpke, stod for at overrække prisen. Hun har også været en del af den jury, der har udpeget Anna Marie Nielsen til vinder at titlen – og det er der god grund til, fortæller hun.

Marianne Køpke fra HK MidtVest mener, det er vigtigt at sætte fokus på de mange dygtige elever inden for HK's område.
Marianne Køpke fra HK MidtVest mener, det er vigtigt at sætte fokus på de mange dygtige elever inden for HK's område.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

- Der skal være en god forbindelse mellem elev, arbejdsgiver og kollegaer og ikke mindst på arbejdsmiljøområdet. De indstillinger, vi har fået, fortæller os helt tydeligt, at Anna Marie Nielsen er en elev ud over det sædvanlige, siger Marianne Køpke.

Anna Marie Nielsen er tidligere uddannet landmand og har prøvet kræfter med flere forskellige typer arbejdspladser gennem tiden. Og det er kombinationen af de forskellige kompetencer, hun har tilegnet sig, der har vist sig nyttige i hendes daglige arbejde.

- Jeg prøver at tage lidt med fra de brancheskift, jeg har lavet og føre det sammen for at gøre tingene nemmere og bedre, siger den nyuddannede bogholder.

Selvom hun nu kan kalde sig Årets elev 2020, så er det ikke noget, der kommer til at gøre den store forskel i det daglige.

- Vi kæmper videre med det samme og for det samme. Men det er et kæmpe skulderklap, og jeg kan leve højt på det her i et stykke tid, siger Anna Marie Nielsen.

Det er fjerde gang, at HK MidtVest kårer årets elev, og der var 17 nominerede til prisen.

Her kan du høre både Susanne Damsgaard sætte ord på, hvorfor hun har indstillet Anna Marie Nielsen til titlen som Årets elev 2020 - og hvordan det føles for hovedpersonen selv.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.