Max er uhelbredeligt syg med ALS: Jeg vil gøre mit for at gøre en forskel

Den internationale dag for sygdommen ALS blev søndag markeret i Nykøbing.

Der er brug for mere fokus på sygdommen ALS. Det mener Max Madsen fra Nykøbing, der selv er ramt af sygdommen, som han blev diagnosticeret med i 2015.

Derfor markerede han sammen med hundredvis af andre den internationale dag for sygdommen i Nykøbing, hvor der søndag blev samlet penge ind til forskning af den sjældne nervesygdom.

- Jeg vil ikke udelukke, der måske kommer en tåre over, hvor mange der er dukket op for at støtte sagen.

- Der er meget fokus på eksempelvis kræft, som du mange gange kan bekæmpe. Der føler jeg, vi lidt er en overset gruppe, og vi er efterhånden mange patienter i Danmark, siger Max Madsen.

Så mange har ALS i Danmark

- Jeg vil gøre mit

Årsagen til sygdommen kender man endnu ikke, og der findes ikke nogen behandling. Netop det er den helt store årsag til at det er vigtigt at gøre noget, lyder det fra Max Madsen.

- Der er mange gange, hvor du løber panden mod muren. Der er ikke noget at gøre, uanset hvor højt du råber, fordi der ikke er fundet en kur. Der mangler forskning på området.

- Jeg håber, det her kan gøre en forskel. Jeg vil i hvert fald gøre mit til det, siger han.

Personer, der bliver diagnosticeret med ALS, bliver som regel spået en levetid på tre-fem år. Mange lever dog med sygdommen i helt op til 10 år.

Max Madsen.
Max Madsen.
Foto: Pernille Keller Sand, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Sundhed.