Mand stak af fra supermarked i Nykøbing med butiksejer hængende ud af bilen

Butikstyv stjal varer for 5000 kroner og udsatte butiksejer for fare, da han stak af fra gerningsstedet.

- Jeg er lidt rystet endnu. Det var en vild oplevelse, og der var gang i adrenalinen. Og jeg plejer ellers godt at kunne tage en del. 

Sådan lyder reaktionen mandag formiddag fra Bjarne Smedegaaard, der er købmand i Løvbjerg i Nykøbing. 

quoteJeg fortryder ikke noget i dag, men fortryder, at jeg ikke fik fat i ham.

Bjarne Smedegaaard, købmand, Løvbjerg Nykøbing

Her udviklede et butikstyveri sig i weekenden dramatisk.  

Lørdag klokken 12.17 bemærkede butikspersonalet, at en mand passerede kasselinjen uden at betale for sine varer i indkøbsvognen.

- Vi har god plads mellem kiosken og kasse et. Der kunne han smutte igennem. Han fløj bare igennem med en fuld kundevogn. De ansatte i kiosken så det og tog fat i mig, forklarer Bjarne Smedegaard til TV MIDTVEST.

quoteSå med butiksindehaveren hængende fast i manden og hængende halvvejs ude af bilen, kørte manden frem på parkeringspladsen direkte ind i nogle betonklodser.

Niels Bach, Lokalpolitet Skive

- Manden fortsatte ud på parkeringspladsen, hvor han læssede varerne ind i sin bil. Men butiksindehaveren fulgte efter og bad manden om at fremvise en bon for varerne, hvilket manden nægtede, forklarer Niels Bach, der er politiassistent hos lokalpolitet i Skive.  

Påkørte betonklodser og parkeret bil

Butikstyven satte sig derfor ind i sin bil, men det fik den 55-årige Bjarne Smedegaard til at tage fat i manden. Men uden a det forhindrede butikstyven i at starte sin bil.

– Så med butiksindehaveren hængende fast i manden og hængende halvvejs ude af bilen, kørte manden frem på parkeringspladsen direkte ind i nogle betonklodser. Derefter satte han bilen i bakgear og bakkede op i en parkeret bil, forklarer Niels Bach.

quoteAt man på den måde er fuldstændig ligeglad med, at man åbenlyst stjæler varer og så også udsætter andres liv og førlighed for fare, det er alvorligt.

Niels Bach, Lokalpolitet Skive

Ingen kom til skade, men butikstyvens adfærd fik Bjarne Smedegaard til at slippe sit greb i manden, og gerningsmanden stak derfra af fra stedet.

- Han var helt ligeglad med om han kørte på nogen, han skulle bare væk omgående, lyder det fra Bjarne Smedegaard.

- Vi har nogle gode spor at gå efter, og vi arbejder videre på sagen. Men vi har endnu ikke anholdt en gerningsmand, lyder det fra politiet.

Når politiet lykkes med at få fingrene i butikstyven, så kan han se frem til ikke blot en sigtelse for butikstyveri, men også for at have udsat butiksejeren for fare. Niels Bach kalder sagen for atypisk.

- At man på den måde er fuldstændig ligeglad med, at man åbenlyst stjæler varer og så også udsætter andres liv og førlighed for fare, det er alvorligt, siger han.  

Bjarne Smedegaard vurderer, at manden slap afsted med varer for omkring 5000 kroner.

- Vognen var fyldt med dyre sager, grøntsager og oksestege. Jeg vil vurderer, at han stak af med varer for 5000 kroner, forklarer købmanden, der mandag formiddag stadig er påvirket af lørdagens voldsomme hændelse.

- Jeg fortryder ikke noget i dag, men fortryder, at jeg ikke fik fat i ham, siger han.