Kunstnerisk frø skal sås i næste generation: Børnene får deres eget kulturmøde på Mors

Når Kulturmødet på Mors 2022 løber af stablen, vil der som noget nyt sideløbende være et kulturmøde for børnene. De skal nemlig i højere grad inddrages.

Kulturmødet Mors i 2021.
Kulturmødet Mors i 2021.
Foto: Per Bille, Kulturmødet Morsø

Efter de seneste års aflysninger grundet corona kan Kulturmødet på Mors endelig vende tilbage i fuld vigør den 25. til 27. august. 

Men selvom den fællesskabende begivenhed vender tilbage, vil der i år være tilføjet en helt ny dimension. Børnene skal nemlig inddrages, og derfor byder Kulturmødet Mors velkommen til deres helt eget kulturmøde, der kommer til at køre sideløbende med det klassiske. Det kommer til at ske, når der åbner et nyt børneområde ved Kulturfjorden.

- Kunsten og kulturen handler jo også om fællesskab, glæde og noget vi skaber og gør sammen, og det er noget vi rigtig gerne vil involvere børnene i. I stedet for at det kun er om fredagen, som det har været førhen, så bliver det nu i tre dage, fortæller Trine Bang, der er direktør hos Kulturmøde Mors.

Trine Bang står i spidsen for Kulturmødet på Mors.
Trine Bang står i spidsen for Kulturmødet på Mors.
Foto: Morten Løvig Nielsen, TV MIDTVEST

Børnenes Kulturmøde vil finde sted om torsdagen og fredagen og have et program for daginstitutioner og skoler, hvor det forventes, at mere end 2000 børn vil deltage. Om lørdagen skal pladsen være ramme om børnefestivalen fra klokken 10-17 med blandt andet koncerter, cirkus, workshops, balletskole og kreativt pap-univers.

Forberedelserne begynder nu 

Allerede i maj og juni skal børnene aktiveres og begynde at forberede sig til dagene i august, da Kulturmødet tilbyder alle skoler og daginstitutioner på Mors at deltage i workshops under temaet Dans & Fællesskab, hvor de vil få besøg af folkedansere og musikere.

Børnenes Kulturmøde kommer også til at byde på stor fællessang-koncert, hvor alle børn har øvet ti sange inden dagene i august, samt en festlig musikalsk parade gennem gaderne i Nykøbing Mors med temaet 'Hvad gør mig glad'.

- De kan være med til at danse, hvad jeg vil tro, er den største folkedans med børn. 2000 børn der danser traditionel folkedans spicet op med nye rytmer. Det er nemlig vigtigt, at børnene får lov til at opleve kulturen helt tæt på, samtidig med at de skal være med til at skabe det og ikke bare se på, fortæller Trine Bang.