Julefedtet motioneres væk

Der bliver spist godt igennem i juletiden. Så derfor er der brug for lidt motion dagene derpå, det mener de i hvert fald på Mors.

And, flæskesteg, medister, brune kartofler, sovs og så videre. Der bliver spist godt igennem i juledagene, så flere oplever måske at bukserne strammer lidt dagene derpå.

I kampen mod stramme bukser har de på Mors arrangeret en motionsdag for alle to og firbenede, så julesulet kan blive svedt ud igen. Og det er en succes, faktisk var hele 747 motionister mødt op for at være med.

quoteSå der er plads til mere mad

Bjarne Nielsen

- Vi kan godt lide at vise naturen omkring Mors, og vi har faktisk haft julemotion her siden 1972. Så der igen kan samles appetit til julens glæder, fortæller Povl Li Nielsen, som er formand for Morsø Fodslaw.

Det synes nogle af dagens motionister giver god mening.

- Det er derfor vi er med, så der er plads til mere mad, fortæller Bjarne Nielsen.

Tvunget tur

Mens flere var med af egen fri vilje, så var der også dem, som følte sig trukket med til dagens motion.

- Det er familien der har trukket os med. Det er det. Ellers havde vi nok været hjemme, fortæller Svend Nyby og Bjarne Nielsen.

Svend Nyby og Bjarne Nielsen var to af dem, som fik sig en gåtur på Mors i dag.
Svend Nyby og Bjarne Nielsen var to af dem, som fik sig en gåtur på Mors i dag.
Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

De tog i dag en gåtur på seks kilometer. Selvom der også var mulighed for fire eller ti kilometer. Muligheden for flere ruter trak mange til, faktisk var der i år rekord i antal deltagere. Men arrangørerne tror nu ikke at motionener den primære årsag til dagens flotte fremmøde.

- Vejret har gjort en forskel. Når det er frostklart og med en skyfri himmel, så er det skønt at komme ud og gå en tur i skoven, siger Povl Li Nielsen, som er formand for Morsø Fodslaw.

Og selvom nogle var tvunget med på turen, så endte det faktisk med at blive en god oplevelse.

- Turen den har været fantastisk. Den har været god, med rigtig godt sommervejr næsten, lyder det i kor fra Svend Nyby og Bjarne Nielsen.

Så nu kan de igen spise julemad med god samvittighed.