Ingen ved, hvor hun kommer fra: Nu leder man efter vagabondhunden Bertas nye hjem

Der var ingen chip på Berta, og derfor leder Lilleriscenter nu efter et nyt, kærligt hjem til hunden, der vandrede op gennem Jylland.

Hunden Berta vandrede op gennem Jylland, inden hun blev indfanget i Skagen. Siden da er hun blevet passet og plejet på internatet Lilleriscenter i Nykøbing Mors.

quote- Berta har det godt nok, men hun er ikke tryg ved nogen.

Martin Gade Kristensen, indehaver af Lilleriscenter.

Men Bertas lange rejser starter endnu tidligere. For halvandet år siden blev hun set i Tyskland ved Rostock og et halvt år senere, blev der taget billeder af hende på Rømø.

Nu er tiden så kommet til, at Berta skal have et nyt trygt hjem.

- Det skal være en, der har interessen i at arbejde med hunden – en der har know how, lyder det fra Martin Gade Kristensen, der er indehaver af Lilleriscenter.

- Vi ser helst, at det er en kvinde. Kvinder har en anden stemmeføring end mænd, og så har de en anden ro og tilgang, end mænd har. Mænd vil gerne se resultater med det samme, og det kommer ikke til at ske her.

Berta har det godt

Udover lysten til virkelig at ville arbejde med Berta, er det også vigtigt, at Bertas kommende ejer ikke bor i byen. 

- Det skal være et hjem uden for meget trafik – uden børn, så det må gerne være lidt af en eneboer, siger Martin Gade Kristensen.

Internatet har derfor lavet et opslag på Facebook, hvor de efterspørger en ny ejer, der kan have mod og lyst til at tage Berta til sig. Lilleriscenter har fået flere henvendelser, men da det er vigtigt, at Berta kommer det helt rigtige sted hen, er der endnu ikke fundet et nyt hjem til hende.

- Vi så allerhelst, at hun kom ud nu, så man kan komme i gang med at arbejde med hende. Hvis hun vænner sig for meget til os, så skal hun væk igen fra vante rammer. Det bliver en proces for hende, som vi gerne vil skåne hende for.  

Imens jagten på et nyt hjem til Berta fortsætter, arbejder Martin Gade Kristensen og hans medarbejdere stadig på at tilvænne hende til andre mennesker og dyr.

- Berta har det godt nok, men hun er ikke tryg ved nogen, siger Martin Gade Kristensen.

- Hun kommer ind og går med nogle andre hunde – nogle afviser hun, mens hun er vilde med andre. Men en ting er sikkert, hun er ikke glad for hvalpe.

Godt nok er der åbne grænser og en jævn strøm af tyske turister til Danmark, men det hører til sjældenhederne, at en hund - alene - tager turen fra Tyskland til Skagen.

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Natur.