Savnet fisker fundet i Limfjorden

68-årige Orla Mygdam, som blev meldt savnet for en måned siden, er lørdag formiddag fundet død i Limfjorden ved Nykøbing.

Sådan så det ud, da to helikoptere og flere både deltog i eftersøgningen af den 68-årige Orla Mygdam, der blev meldt savnet den 13. oktober. Han er nu fundet.
Sådan så det ud, da to helikoptere og flere både deltog i eftersøgningen af den 68-årige Orla Mygdam, der blev meldt savnet den 13. oktober. Han er nu fundet.
Foto: Ole Geerthsen

Politiet har lørdag formiddag fundet en livløs mand i Limfjorden ved Nykøbing. Vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at der er tale om 68-årige Orla Mygdam, der blev meldt savnet for en måned siden.

- Vi havde en kraftig formodning om, at det var ham. Vi savner ikke andre i området, og tidsmæssigt og fysiologisk passer det med, at han er kommet op til overfladen, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vanghøj.

Klokken 09.12 blev politiet kontaktet af en borger, der kørte forbi på Feggesundvej i Nykøbing og fik øje på liget, der drev fem meter fra strandkanten.

En ambulance blev kaldt til stedet, og politiet ankom kort efter. Afdøde blev taget med til kapellet i Thisted, hvor politiet begyndte at tjekke hans lommer for at kunne identificere manden

Klokken 12.10 lørdag kunne politiet bekræfte, at det er fiskeren Orla Mygdam, der er blevet fundet.

- Et familiemedlem har bekræftet, at det var savnede, der er blevet fundet. Så nu kan familien få fred, siger vagtchef Ole Vanghøj.

Blev meldt savnet sidste måned

Den 13. oktober deltog politi og redningsvæsen i en større redningsaktion i fjorden ud for Nykøbing. Politiet havde fået en anmeldelse om en jolle, der drev rundt ud for Langelinie med motoren tændt.

Senere samme dag blev politiet kontaktet af familien til Orla Mygdam, som meldte ham savnet. Han var sejlet ud på fjorden fra Sillerslev Havn om morgenen for at sætte hummertejner og vendte ikke tilbage.

Et af Orla Mygdams familiemedlemmer var til stede, da politi og ambulance ankom ved Feggesundvej i Nykøbing lørdag for at lede efter det savnede familiemedlem, fortæller vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi Ole Vanghøj.

Vedkommende sagde til politiet, at det godt kunne være den savnede, inden afdøde blev bragt til kapellet i ambulancen og blev identificeret.

Afdødes familie er underrettet.