Erhvervsskolen på Mors er populær blandt de unge

Erhvervsskoler og gymnasier kæmper lige nu for at lokke nye elever til. På Mors er erhvervsskolen det største hit.

Landets erhvervsskoler har det traditionelt svært, når det kommer til at følge med gymnasierne i antallet af elever. Mere lige ser det ud på Mors, for her er EUC Nordvest i Nykøbing faktisk over en længere periode lykkedes med at lokke flere og flere elever til.

- Vi kan mærke en svag stigning, og vi kan i hvert fald sige, at i løbet af de seneste seks år er vi ikke gået ned på noget tidspunkt, fortæller Kenny Thomsen, der er vicedirektør hos EUC Nordvest.

I de her uger har landsdelens gymnasier og erhvervsskoler travlt med at forsøge at lokke morgendagens elever til ved de årlige åbent hus arrangementer. Det er noget, som gymnasierne har noget nemmere ved en erhvervsuddannelserne.

På landsplan er det kun hver femte elev i gennemsnit, der vælger en erhvervsuddannelse, men på Mors er det 33 procent af sidste års elever, der sagde ja tak til en studieplads på erhvervsskolen.

- Jeg tror først og fremmest, at der er en stolthed over håndværket. Det er en del af vores kultur og det gode håndværk, og derfor vil de unge mennesker gerne ind og lade sig udfordre af det, fortæller Kenny Thomsen.

Når EUC Nordvest jagter nye elever, er de blandt andet i konkurrence med egnens to almene gymnasier. På Morsø Gymnasium kan man godt mærke, at erhvervsskolerne er populære.

Gymnasiet har tidligere tiltrukket 34 procent af en årgang, men det er ændret nu til 23 procent. Rektor på Morsø Gymnasium Kurt Sonne Thomsen frygter derfor konsekvenserne, hvis antallet af elever på erhvervsskolen bliver ved med at stige. 

- Jeg synes selvfølgelig, det er godt, at flere får en erhvervsuddannelse, men på den anden side tror jeg også, man kommer til at mangle en hel del andre fag, når der ikke er så mange, der går i gymnasiet - eksempelvis folkeskolelærere og sygeplejerske, siger Kurt Sonne Thomsen.

Sidste frist for ansøgning til erhvervsskolerne er d. 1. marts.

 

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Uddannelse.