En greenkeepers værste mareridt: Golfbane raseret af bil og knallerter

En golfbane på Mors har fået en hård medfart, efter at den to dage i træk er blevet udsat for hærværk.

Der findes vel næppe ret mange udendørsarealer i Danmark, som kan prale med at være lige så velholdt som landets golfbaner. Synet af veltrimmede greens og duften af nyslået græs er nærmest blevet et branchevilkår for alle dem, der fra tid til anden prøver kræfter med sportsgrenen, der handler om at få en lille hvide bold ned i et hul på færrest mulige slag.

quoteMan tænker bare, at det er tankeløst og på hvad pokker de får ud af det.

Jørgen Nielsen, greenkeeper, Morsø Golfklub

Det kan man blandt andet takke folk som Jørgen Nielsen fra Morsø Golfklub for. Han er nemlig greenkeeper, hvilket betyder, at han sørger for, at banen, der ligger lidt nord for Nykøbing, hver dag står knivskarp og snorlige til samtlige af Limfjordøens golfentusiaster.

Derfor var det også et noget ubehageligt syn, der mødte Jørgen Nielsen, da han fredag morgen mødte på arbejde i golfklubben. Her kunne han nemlig se, hvordan en del af golfbanen var blevet raseret i løbet af natten.

- Der har været en bil herinde i går aftes med en ung mand og kørt rundt på hul 3. Som man kan se, er skaderne ganske omfattende i semi-roughen og på fairway. Han har dog heldigvis ikke været inde på greens, fortæller Jørgen Nielsen.

Er det her en greenkeepers værste mareridt?

- Det er nok tæt på.

Anden dag i træk

Midt- og Vestjyllands Politi oplyser, at det er en narkopåvirket 19-årig lokal mand, som natten til fredag har brugt golfbanen til at køre ræs på med sin bil. Det kommer oven på en episode, som udspillede sig natten til torsdag, hvor golfbanen også havde fået uønskede gæster.

Her var det nogle knallerter, der havde kørt rundt på greenen på hul 5. Det er vel at mærke det område på banen, hvor græsset bliver trimmet med den største omhu, og det betød, at Jørgen Nielsen måtte hele vejen til Varde for at finde den rigtige græstype, så han kunne efterså området.

Det lykkedes dog ikke at få skaderne helt udbedret, så resten af året vil hul 5 være lukket.

- Det er træls. Man tænker bare, at det er tankeløst og på hvad pokker de får ud af det. Det er svært at sætte sig ind i, hvad de tænker i hvert fald, fortæller Jørgen Nielsen.

Jørgen Nielsen kan ikke sætte pris på skaderne, men han fortæller, at der kommer til at gå en del timer med at udligne hullerne. 

Midt- og Vestjyllands Politi har fået fat i den 19-årige bilist fra i nat, og han er sigtet for de skader, han har påført Morsø Golfklub.


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Erhverv.