Brand i gågaden i Nykøbing udviklede kraftig røg

Branden opstod kort efter klokken 9.00 onsdag formiddag. En mand er blevet kørt på sygehuset for at blive tjekket for røgforgiftning.

En etageejendom i Nykøbing brød tidligere i dag i brand. Branden udviklede kraftig røg, der kunne ses på lang afstand.

Nordjyllands Beredskab arbejder fortsat på brandstedet, der ligger i Vestergade. 

- Lige nu er vi igang med efterslukningen. Stedet hvor branden startede er totalt udbrændt. Vi bruger en kran, så vi kan få slukket alle steder. Det tager nok nogle timer endnu, før vi kan forlade stedet, fortæller indsatslederen ved Nordjyllands Beredskab Nicolai Kanstrub her til eftermiddag til TV MIDTVEST.

Gågaden i byen er spærret af på grund af sikkerhedsmæssige årsager og for at give brandvæsnet ro til at løse opgaven. Nicolai Kanstrub fortæller, at når efterslukningen er færdig, så vil der også være et større arbejde for skadesservice, når der skal ryddes op igen.

Ifølge TV MIDTVESTs oplysninger opstod branden i en mini-ovn på ejendommens 1. sal. Fire personer er blevet kørt til tjek for røgforgiftning på sygehuset i Thisted. 

Man måtte bruge en kran til efterslukningen.
Man måtte bruge en kran til efterslukningen.
Foto: Palle Graff Mouritsen, TV MIDTVEST

Politiet: Bliv indendøre

Politiet oplyste tidligere, at branden udvikliede så kraftig røg, at alle beboere i Nykøbing midtby skulle holde sig indendøre, lukke vinduer og slukke for ventilationsanlæg.

Samtidig betonede politiet, at den i forvejen planlagte sirene-øvelse, der foregik over hele landet klokken 12.00, ikke havde noget med branden at gøre.

Opdateret

  • Clock

    Status på branden er tilføjet til artiklen.

- Der var ikke noget, vi kunne gøre

I ejendommens stueetage ligger børnetøjsbutikken Nif-Nif. Butiksassistent Charlotte Skov fik meldingen om branden ved 9.30-tiden.

- Jeg skyndte mig derhen, men der var ikke noget, vi kunne gøre. 

- Vi har 700 kvadratmeter butik, hvor den ene halvdel brænder, og den anden halvdel er meget røgskadet, siger Charlotte Skov.

- Har aldrig set så meget udrykning

Rema 1000-købmand Lars Skals måtte holde sin butik lukket på grund af branden. Han kunne overvære branden der fra.

- Det brænder meget voldsomt, og der er en voldsom røgudvikling. Vindretningen blæser røgen den modsatte vej af mig - ellers kunne jeg slet ikke være her. 

- Jeg har aldrig set så meget udrykning på ét sted før. Der er brandbiler, politibiler, ambulancer og akutbil, fortalte Lars Skals tidligere.

Også tøjbutikken Wagner, der ligger klos op ad den brændende ejendom, har fået besked på at lukke butikken ned, mens slukningsarbejdet foregår. TV MIDTVEST fanger indehaver Klaus Sørensen på telefonen, mens han står på en parkeringsplads bag gågaden. 

- Vi fik at vide, at vi skulle gå væk, og at vi ikke kan være i butikken. Røgen ryger direkte op mod os.

- Vi kan se flammer og masser af røg. Rigtig sort røg. Alle tagplader springer, siger Klaus Sørensen.

 
 
Foto: Charlotte Skov / Privatfoto
 
 
Foto: Charlotte Skov / Privatfoto

 


Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien 112.