Arkitekten, der blev kunstner: - Det er virkelig skrækkeligt og helt vidunderligt

Laura Mazanti er arkitekt fra Mors, og hun er lige nu ved at forberede sin første udstilling, hvor hendes papirfigurer skal vises frem. En opgave hun både frygter og glæder sig til.

Laura Mazanti er arkitekt, men arbejder lige nu på at blive klar til at udstille sin kunst for første gang.
Laura Mazanti er arkitekt, men arbejder lige nu på at blive klar til at udstille sin kunst for første gang.
Foto: Lone Bergholdt Hald, TV MIDTVEST

Vinterhalvåret er den tid på året, hvor Laura Mazanti helliger sig sin kunst. Hun er egentlig uddannet arkitekt, men når hun er kunstner, arbejder hun med papir i en grænseflade mellem kunst og arkitektur.

- Vinteren, hvor der er mørkt og koldt, og alting er indadvendt, den tid er så dejlig, og det er primært der, kunsten opstår, forklarer Laura Mazanti.

Kunsten er gået fra at være en hobby til at være noget mere seriøst. Lige nu er Laura Mazanti ved at forberede en udstilling i København. En udstilling, hvor mange af den kunstneriske arkitekts papirfigurere skal vises frem.

- Det er både virkelig skrækkeligt og helt vidunderligt. Jeg vidste godt, at jeg var nødt til at sige ja, selv om jeg helst ville sige nej.

0:30
Her viser Laura Mazanti noget af papirkunsten frem.

Laura Mazantis papirkunst skal udstilles i udstillingsstedet Bygning A på Amager.

- Når man går ind et sted og ikke helt ved, hvor det fører hen, eller hvad det fører med sig, så er det som en opdagelse og rejse et sted hen, hvor man ikke ved, hvad der er bag det næste bjerg. Det, synes jeg, er spændende.

Når Laura Mazant arbejder som arkitekt laver hun blandt andet huse.
Når Laura Mazant arbejder som arkitekt laver hun blandt andet huse.
Foto: Privat

Alt fra hundehuse til højhuse

Egentlig arbejder Laura Mazanti som arkitekt, hvor hun blandt andet tegner huse og bygninger. En af hendes kunder er Frøslev-Mollerup Sparekasse, men hun har også tegnet flere bygninger, der er passet ind i naturen.

- Jeg plejer at sige, at jeg tegner alt fra hundehuse til højhuse. Jeg tegner hvad som helst, som folk gerne vil have tegnet.

Når hun arbejder som arkitekt forsøger hun ofte at kombinere fornuften med kunsten.

- Når jeg tegner et hus til en eller anden, så ved jeg godt, at vi skal ende med en bygning, hvor der er en bestemt fornuft omkring. Men det der med at bevæge sig ind i det flet, hvor der ikke er en fornuft omkring tingene, det er nok der, hvor kunsten er, siger Laura Mazanti.

Hun har indtil oktober næste år til at blive færdig med sin kunst. Det åbner udstillingen i København.

4:35
Arkitekten Laura Mazantis fra Nykøbing blander kunst og arkitektur.