400 abonnenter på én måned - morsingbo spytter ultralokale nyheder ud

David Højmark mener ikke, at den journalistiske dækning af Mors er god nok. Nu har han taget sagen i egen hånd.

Der er ikke nok spalteplads til historier fra Mors.

Det er baggrunden for, at en tidligere Morsø Folkeblad-journalist har startet det nye netmedie KunMors.dk.

Siden 31. januar i år har David Højmark dagligt spyttet ultralokale nyheder ud på websiden.

- Vi vil meget gerne ud på øen og dække ting, som andre måske ville tænke, er for småt, fortæller David Højmark.

Tidligere har Mors haft sin egen lokalavis – Morsø Folkeblad - men den blev lukket sidste sommer, og David Højmark, der var ansat på avisen, mistede sit job.

Glade for at kunne følge med

Siden avislukningen oplever David Højmark, at øens historier får meget begrænset plads i spalterne. Han besluttede at tage sagen i egen hånd.

- Jeg har været vanvittig glad for mit job på Morsø Folkeblad igennem 12-13 år. Så jeg vil meget gerne blive ved med at være her i området, og så var det jo nærliggende at prøve selv, siger stifteren af KunMors.dk.

quoteJeg håber, at KunMors.dk også er her om ti år, og at vi er blevet flere. 

David Højmark, stifter af KunMors.dk.

Da vi mødte David Højmark, var han rykket til Sydvestmors Kultur- og Fritidscenter på opgave. Og spørger man morsingboerne, så lander de nære nyheder på et tørt sted.

- Han er rigtig god til at give os spalteplads, så det er rigtig fedt, siger Rasmus Christensen, der er centerleder i Sydvestmors Kultur- og Fritidscenter.

Den holdning deler flere andre morsingboer, vi har talt med.

- Det er bare rart at følge med. Man hører rigtig meget fra hele landet, men det er også bare rart at høre, hvad der sker herude, siger Hanne Noppenau Sørensen fra Rakkeby.

Ivrige abonnenter

Et abonnement på Kunmors.dk koster mellem 49 og 69 kroner om måneden. David Højmark fortæller, at det er nødvendigt at kræve betaling for indholdet.

- Jeg bliver nødt til at få nogle indtægter, og det er ikke nok med annonceindtægter, så det koster. Men jeg har det også sådan, at jeg synes, det er pengene værd, siger han.  

Og det tyder på, at morsingboerne er enige. På én måned har Kunmors.dk rundet over 400 abonnenter. Der skal lidt over 600 abonnenter til, før virksomheden for alvor er bæredygtigt.

- Jeg håber, at KunMors.dk også er her om ti år, og at vi er blevet flere, siger David Højmark.

David Højmarks arbejdsdag er ikke gjort med et enkelt interview i Hvidbjerg. Resten af dagen bød på kommunalbestyrelsesmøde og håndboldkamp med Mors-Thy.

 

Læs flere artikler fra Morsø eller i kategorien Samfund.